טיפולי הפריה

  • טיפולי פוריות
    נטלי | 04/05/2008 08:49

    שלום, ראשית תודה רבה על הפורום הזה , ועל מה שאתה עושה כאן למענינו. אני עובדת כ-4.5 שנים בחברה, ונמצאת כרגע לפני הפרייה ראשונה שלי. 1. לכמה ימיי מחלה אני זכאית עבור שנת 2008 , חוץ מיימי המחלה הרגילים שלי? 2.החברה בה אני עובדת נמצאת במצב קשה ולאחרונה פיטרה אנשים רבים, האם המעסיק יכול לבקש ממשרד התמ"ת לפטר אותי, אעפ"י שאני בטיפולי פוריות, בטוענה שהפיטורים הם בשל צמצומים ומצב קשה של העסק? 3.האם עליי להביא למעסיק אישור בכתב מבי"ח על כך שאני בטיפולים, על מנת שלא יוכל לפטר אותי ויתן לי את ימיי המחלה המגיעים לי? המון תודות ויישר כוח :-)

    • טיפולי הפריה
      עו"ד רענן קריב | 04/05/2008 10:27

      1. את רשאית להיעדר לצורך טיפולי הפריה אם ישלך אישוררופא על טיפולי הפריה וא הודעת למעסיק על כך מראש. יש ל 16 ימים לכל סדרת טיפול אם את עובדת 5 ימים בשבוע ו-20 אם 6 ימים בשבוע, בסך הכול 4 סדרות טיפול בשנה. 2. כן, אם המעסיק ישכנע שהפיטורים אינם עקב טיפולי הפוריות שלך. . כפי שציינתי עלייך להודיע על טיפולי הפוריות מראש, יש לך הגנה מפני פיטוירם בתקופת הטיפולים ועוד 150 יום אחריה. אפשר לבקש ולקבל היתר לפיטורים כאלה.

      • בהמשך לשאלתי
        נטלי | 04/05/2008 14:09

        תודה על התשובה המהירה והמקצועית... ובהנחה שאני אתחיל מקום עבודה חדש, האם מחובתי בראיון לדווח על טיפולי ההפרייה שאני בעיצומן? אם אני מספרת לאחר כחודש מהתחלת העבודה במקום החדש על טיפוליי ההפרייה, האם גם אז (לאחר חודש עבודה אחד בלבד) , המעסיק החדש לא יוכל לפטר אותי, אלא רק באישור משרד התמ"ת? או שהמעסיק החדש יוכל לטעון, כי אני עובדת חדשה ושאינו מרוצה ממני , וכך יוכל לפטר אותי? תודה רבה !

        • טיפולי פוריות
          עו"ד רענן קריב | 04/05/2008 14:38

          עלייך לדווח על טיפול הפוריות בהזדמנות הראשונה. אם לא תתקבלי תוכלי לטעון שזה בגלל טיפולי הפוריות ועל המעסיק יהיה לשכנע שלא כך הדבר. נראה לך שמעסיק יטען משהו אחר?

          • עוד שאלה אחרונה
            נטלי | 04/05/2008 14:52

            ובהנחה שאני כן מתקבלת לעבודה, ומודיעה לאחר חודש שאני בטיפולי פוריות והמעסיק מפטר אותי לאחר חודש-חודשיים, האם אז מותר לו לפטר אותי ? ובכלל, האם מחובתי להודיע בריאיון שאני בטיפולי פוריות ואצטרך להעדר לפעמים לצורך הטיפולים?

            • קראי את תשובותי. נדמה לי שעניתי כבר.  לת
              עו"ד רענן קריב | 04/05/2008 18:03