תשלום עבור "התלמדות"

  • משמרות בלי כסף
    שרון | 28/04/2008 19:17

    שלום, אני בת 20. עובדת במלצרות. הגעתי למסעדה שדרשה חמש משמרות של התלמדויות ללא תשלום. כל משמרת הייתה פחות או יותר שש שעות. ובנוסף הגעתי גם לשעה שעתיים של מבחן תפריט וכדומה.. אחרי המשמרות הללו (שלא קיבלתי עליהן כסף בכלל) עבדתי פעם אחת בכסף והחליטו שאני לא מתאימה למקום ופיטרו אותי. אני יכולה לדרוש שישלמו לי על ההתלמדויות?

    • תשלום עבור "התלמדות"
      עו"ד רענן קריב | 29/04/2008 10:05

      את זכאית לתשלום בגובה שכר מינמום עבור כל דקה שהקדשת למקום העבודה. כולל "התלמדות", "חפיפה", "מחן תפריט" וכל שם יצירתי אחר. דרשי את התשלום המגיע לך ואם לא תקבלי הגישי תביעה. זו הלנת שכר פשוטה וכך בתי הדין לעבודה מתייחסים אליה.