לא

  • האם מותר לנכות מהמשכורת על קנייה מכרטיס אשראי גנוב???
    מאור | 28/04/2008 12:42

    שלום רב, חברה שלי עובדת במכולת, ולפני כשבוע מישהו בא לקנות ממנה וקנה בסך של 400 שקלים. היום המנהל שלה בא אליה ואמר לה שזה היה כרטיס אשראי גנוב, ושאל אותה איך היא לא בדקה שהחתימה שהוא חתם לה על הקבלה, לא תואמת את החתימה שיש על הכרטיס אשראי.היא כמובן לא זוכרת כי זה היה לפני שבוע ויש המון לקוחות כל יום. היא בטוחה שכל הזמן שיש סכומי קנייה שהם מעל 200 ש"ח היא בודקת תאימות בין הכרטיס אשראי לתעודת זהות. אז יכול להיות שגם התעודת זהות הייתה מזוייפת... אין לי מושג.. בקיצור, הוא עכשיו רוצה להוריד לה את ה-400 שקל האלה מהמשכורת!! איך זה הגיוני בכללל.? מה היא אשמה שמישהו עבד עליה? ואם היה גנב שבא עם אקדח וגונב את הקופה?, גם את הקופה היא הייתה משלמת? האם זה מותר לנכות לה 400 ש"ח מהמשכורת בגלל מקרה שכזה?

    • לא
      עו"ד רענן קריב | 28/04/2008 13:44

      אסור נכות ממשכורתו של העובד שום סכום בנסיבות שתיארת.

    • אז מה היא צריכה להגיד לבוס שלה??
      מאור | 28/04/2008 15:50

      מה היא תגיד לו? הוא נחוש להוריד לה 400 שקל מהמשכורת

      • ניכוי משכר
        עו"ד רענן קריב | 29/04/2008 09:48

        להגיד לו שאסור לו לנכות, שזו הלנת שכר, והשנחישות שלו תעלה לו הרבה יותר מה-400 ש"ח שהוא ינכה לה.