שעות נוספות

  • גמול שעות נוספות
    עובדת ללא גמול ש"נ | 28/04/2008 11:58

    שאלתי היא מהו הגמול המגיע לעובד ומה האפשרויות העומדות לו מבחינת החוק כאשר בהתאם לדרישת המעביד (הקבועה בחוזה עבודה בכתב) העובד עובד בימים א-ה מ- 8:00 עד 20:00 ובימי שישי לסירוגין מ- 8:00- 13:00 מוגדר כעובד בשכר חודשי במשכורת של 4300 ש"ח ואילו בטופס דוח שנתי לביטוח לאומי הצהיר המעביד כי העובד עובד 5 ימים בשבוע 9 שעות ביום בשכר בסיס של 4,300 ש"ח (על אף התנגדות העובד לדיווח הכוזב). כיצד מחשבים את גמול השעות הנוספות אם תוגש תביעה לביה"ד? השאלה מתייחסת הן לגבי ימי חול 3 שעות נוספות ובעיקר לגבי ימי שישי ב-5 שעות נוספות ומה המעמד של ההצהרה הכוזבת של המעביד לביטוח לאומי?

    • שעות נוספות
      עו"ד רענן קריב | 28/04/2008 12:10

      מבלי להתייחס לכל פרטי המקרה, שעתיים ראשונות 125% ומעבר לכך 150% עד 4 שעות נוספות ליום. לעניין ביטוח לאומי תהיה למעסיק בעיה עם ביטוח לאומי אם הוא ישמע על כך, ועוד דבר מה שיעמוד נגד המעסיק בבית הדין.

      • תודה, אבל..
        גמול ש"נ וזהו | 28/04/2008 13:01

        תודה, אבל שתי השאלות הן באמת אלו: 1. האם בגמול שעות עבודה ביום שישי שהן ממילא מעבר ל-45 שעות שבועיות, חל החישוב באחוזים מהשעה הראשונה ביום שישי? 2. על איזה בסיס מחשבים את השכר לשעה לצרכי גמול ש"נ? לפי שכר הבסיס לחלק במספר השעות בפועל? לפי שכר הבסיס לחלק במספר השעות לפי החוק (או לפי הצהרת המעביד לביטוח לאומי שזה ממילא 45 שעות שבועיות)?

        • שעות נוספות
          עו"ד רענן קריב | 28/04/2008 13:40

          1. לא כתבת אם אתה עובד לפי שבוע עבודה של 5 ימים או 6 ימים (מה מוסכם איתך, לא מה מדווח לביטוח לאומי). בכך תלויה התשובה. 2. שבוע העבדוה הוא בן 43 שעות. שכר חודשי לא כולל החזרי הוצאות ושעות נוספות לחלק ל -43.

          • ש"נ
            אוקיי | 28/04/2008 13:55

            אוקיי, חוזה העבודה הוא של 5 ימים (12 שעות) וימי שישי לסירוגין (5 שעות)- כנראה זה חוזה של חמישה ימים (?) אז איך מחשבים את הגמול של ימי שישי? שעות נוספות מהשעה הראשונה? ואם הבנתי נכון השכר לשעה הוא בסיס חודשי לחלק ל-43? ולא יותר מ-4 שעות נוספות ליום?

            • שעות נוספות
              עו"ד רענן קריב | 29/04/2008 09:51

              איך מוגדרים ימי השישי בחוזה העבודה? תורנות? אם כן אז אלה שעות נוספות. אם לא אז בשבוע שבו אתה אמור לעבוד ימי שישי אלה שעות רגילות.