עוזרת בית

  • המשך העסקה של עוזרת בית
    תמי | 09/04/2008 08:56

    שלום, שתי שאלות: 1. האם עוזרת בית שאינה מוכנה לפתוח קרן פנסיה זכאית לתשלום פיצויים? 2. האם עוזרת בית נחשבת "עובד בשכר שעתי" לצורך חישוב פיצויים? ואם היה שינוי בכמות שעות ההעסקה, האם החישוב הוא עבור כל תקופה בנפרד?

    • עוזרת בית
      עו"ד דרור חייק | 10/04/2008 12:58

      שלום רב, איני מבין את שאלתך הראשונה כעקרון עובד זכאי לפיצויים אם הוא מפוטר, אין קשר לקרן פנסיה (אלא אם מדובר בהפרשה לקרן במקום פיצויים - סעיף 14, אבל זה לא המקרה) האם היא שעתית או חודשית - תלוי לפי מה את משלמת לה, אם שכר לפי שעה - כן, היא שעתית. במצב זה עורכים ממוצע של שכרה ב-12 חודשים כדי לראות מהו השכר לעניין פיצויים בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • עוזרת בית - הבהרות
        תמי | 13/04/2008 22:59

        שלום, ראשית תודה על התשובות. הבהרה לשאלה הראשונה: בעקבות חוק קרן הפנסיה, אני מחויבת, וגם היא להפרשות. אולם, למרות שלמעלה מחודש אני מפצירה בה לפתוח קרן פנסיה אליה אני אוכל להעביר את ההפרשות, היא מתחמקת. קראתי באתר שכיון שזו עבירה על החוק של שתינו, אני חייבת לפטר אותה. שאלתי הראשונה: האם במקרה כזה, שהיא בעצם גורמת לי לפטר אותה, אני חייבת לתת לה פיצויי פיטורין? ורק כדי לוודא שהבנתי את התשובה לשאלה השנייה כראוי: כיוון שהיא עובדת לפי שעות, גם אם היה שינוי לרעה במספר שעות העבודה, הפיצויים הם לפי 12 חודשי עבודה אחרונים? אני מוודאה משום שראיתי ציטוט hilaporat.co.il/article.php?id=429 שהתשלום הוא עבור כל תקופה בנפרד: "...בעתיד אם וכאשר תקום לעוזרת הבית הזכות לפיצויי פיטורין, היא תהיה זכאית לפיצויי פיטורין בגין כל תקופת עבודתה ולגבי כל תקופה לפי היקף המשרה שלה..." תודה, תמי הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין

        • תשובה להבהרה
          עו"ד דרור חייק | 14/04/2008 06:44

          שלום רב, אם חל שינוי בשכר יש לבצע ממוצע לכל תקופה בנפרד ועל פיו לשלם את הפיצויים לגבי הפנסיה - לא נתקלתי בעובד המסרב והדבר מאד תמוה בעיניי, לא הייתי מפטר את העובדת מסיבה זו את יכולה לפתוח קרן עצמאית ולהפריש אליה את החלק שלך תוך שאת מודיעה לעובדת בכתב על כוונתך לעשות כן כדי להימנע מתביעות בעתיד יש לי תחושה שבית הדין יאמין יותר לעובדת שתטען כי לא הפרשת לה מאשר לך שתטעני שהועבדת לא רצתה, ולכן אני ממליץ לך לתעד הכל בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

          • תודה  לת
            תמי | 17/04/2008 22:28