חישוב דמי חופשה

  • חופשה שלא שולמה כמו שצריך
    שירה שחר | 07/04/2008 22:45

    אני עובדת כאשת מכירות במהלך השנים החופשה שולמה לי ע"פ הבסיס האם זה תקין ? לאורך השנים ימי החופשה הורדו לי מיתרת ימי החופש לא ירד לי שכר בפועל, אולם אילו לא הייתי עובדת כל החודש השכר היה נשאר לפי הבסיס, וכך נפגעתי שכן אם הבסיס הוא 5000ש"ח ולקחתי 4 ימי חופש אז נשארו לי פחות ימים למכור ובפועל ממוצע השכר של 3 המשכורות האחרונות היה 13000 לצורך הדוג' . האם אני צודקת ? או שזה נכון לחשב לפי הבסיס במקרה זה . מה עלי לעשות בכדי לקבל את המגיע לי ?

    • חישוב דמי חופשה
      עו"ד רענן קריב | 08/04/2008 11:48

      דמי חופשה יש לשלם על פי השכר כולל עמלות ולא על פי שכר הבסיס בלבד. המשך השאלה לא ברור אבל נדמה לי שלאור התשובה הוא גם לא חשוב.

      • לא הבנתי
        שירה שחר | 08/04/2008 19:19

        בכדי לחדד את העניין 1. האם זה שלא הורד לי כסף והיום חופש הורד מיתרת ימי החופש משנה משהו ? או שבכל מקרה על המעביד להוסיף כסף למשכורת ולא רק לא להוריד כסף מהבסיס ? 2.אם בחודש מסויים הגעתי ל1000 ש"ח לצורך הדוג' למרות שלקחתי 5 ימי חופש אז בפועל היו לי רק 15 ימי עבודה ולא 20 , וממוצע 3 המשכורות האחרונות היו 1000 ש"ח לצורך הדוג' ,כי התאמצתי יותר ,נשארתי שעות וכו' האם אני אמורה לקבל תוספת על יום החופש ? כיוון שבפועל היו לי פחות ימים למכור .

        • אשמח אם תענה לי בכדי שאדע אם יש לי קייס ....  לת
          שירה שחר | 12/04/2008 23:03