סטאז' בהנדסה

  • עבודה ללא שכר
    סטודנטית | 07/04/2008 21:00

    שלום, אני סטודנטית במכללה להנדסה. כחלק מלימודי אני מחוייבת לעש/ות סטאז' בתעשייה על מנת להיות זכאית לתואר. העיניין הוא שבשנה האחרונה התחילו להתלונן מס' סטודנטים על כך שמקומות הסטאז' מחתימים אותם על חוזה שכתוב בו שאין ביניהם יחסי עובד מעביד, העבודה היא ללא תשלום כלל, לפעמים רק נסיעות.... המכללה שלי תומכת בכך, ואף מחייבת אותנו לא להחזיק מקום עבודה אחר במקביל "כדי שנהיה זמינים 24 שעות למפעל". כמו כן, השבוע קיבלנו הודעה שסטודנט שלא ימלא תנאים אלה, ויבחר מקום סטאז' על פי שיקולים כלכליים ציונו יפגע, חוות הדעת לתארים מתקדמים תיפגע ואולי בכלל אל יאושר לו תואר- כל זאת בגלל "פגיעה בשם הטוב של המכללה". שאלתי היא האם זה חוקי להחתים אותנו על חוזה ללא שכר? האם זה חוקי שהמכללה לא מאשרת לי לעבוד (זוהי זכותי כאדם ובטח כסטודנטית, לא?) והאם האיומים הנ"ל חוקיים. אשמח לתגובה במהירות. תודה

    • סטאז' בהנדסה
      עו"ד רענן קריב | 08/04/2008 11:28

      אינני מכיר את הכללים בנוגע לסטאז' של מהנדסים. מיהו הגוף הדורש סטאז'? המכללה? לשכת המהנדסים והאינג'ינרים? פני ללשכה בקשר לכך, ובקשי א הכללים. כל עובד זכאי לפחות לשכר מינימום. ההוראה שלא לקבל שכר אינה חוקית. הענין נשמע מורכב ומוזר. תוכלי ליצר קשר בפניה דחופה.