התפטרות עקב מצב רפאי

  • מחלה
    דחוף | 05/04/2008 16:56

    שבת שלום , אני נמצאת במחלה זה זמן רב . יש לי אישור רפואי שמונע ממני חזרה לעבודה במתכונת הנוכחית . אך אני עובדת בחברה גדולה ויש לי חשש שהם יעבירו אותי לתפקיד אחר . מה עליי לעשות ? האם אני חייבת לקבל כל תפקיד שיציעו לי ? האם להגיש מכתב התפטרות עם התראה של זמן ומה יהיה תוכנו ? האם אקבל פיצויי פיטורים ובאילו מקרים לא אקבל ? אני ממש ממש אשמח לעזרה אני אובדת עצות . רב תודות !!!!

    • התפטרות עקב מצב רפאי
      עו"ד רענן קריב | 05/04/2008 17:09

      את לא רוצה להמשיך לעבוד או לא מסוגלת להמשיך לעבוד? אם יש לך אישור שאינך מסוגלת להמשיך לעבוד במצבך הרפואי הנוכחי, את זכאית להתפטר ותהיי זכאי בנסיבות אלה לפיצויי פיטורים. אם יוצע לך תפקיד אחר ורופא יאשר שאת מסוגל לבצעו במצבך הרפואי - לא תהיי במצב שבו אינך מסוגלת לעבוד ולכן לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים אם תתפטרי. אינך חייבת לקבל תפקיד שיש בו פגיעה במעמדך או בתנאי עבודתך לרבות בשכרך. לא כתבת כמה זמן את עובדת ולכן אינני יודע מה משך ההודעה המוקדמת המחייב אותך.

      • תודה תודה תודה !!!!!!
        דחוף | 05/04/2008 17:19

        אתה אלוף . גם מהירות וגם חוכמה תודה רבה . תשובה מעמיקה . אני עובדת שם 4 שנים . למקרה הצורך איך ניתן להיוועץ עימך באופן פרטי ?.

      • המשך
        דחוף | 05/04/2008 17:29

        האמת אני לא רוצה להישאר במקום העבודה הנוכחי . האם די בזה שאישור רפואי אומר שאני לא יכולה להמשיך בתפקיד הנוכחי ולהתפטר ולקבל את הפיצויים . או שאני חייבת לקבל את התפקיד החדש שיוצע לי גם אם הוא לא פוגע במעמד והשכר שהיה בתפקידי הקודם . תודה !!!

        • התפטרות
          עו"ד רענן קריב | 05/04/2008 17:36

          הוא אשר שאלתי. את לא רוצה או לא יכולה? אם זה ענין של רצון - אינך זכאית. בכל אופן תוכלי לפנות בפניה דחופה.