שינויים במעסיק

  • המעביד מעונין לשפץ את מקום העבודה
    יותם | 02/04/2008 22:20

    אני עובד במקום כמעט שנתים, במהלכם לא שולמו לי דמי הבראה וחופשה. המעביד הודיע לי כי המקום ישופץ כחודש ולאחר מכן הוא יפתח תחת שם חדש. הוא הציא לי לעבוד במקום אחר למשך החודש של השיפוצים ואז לחזור לעבוד במקום החדש. * הגיע שמועה לאוזני שהוא מכניס שותף חדש לעסק. האם מקום חדש באותו תחום (אוכל) נחשב כמקום חדש? או כאותו מקום עבודה? האם הוא יכול להודיע לי שהוא רוצה שאמשיך במקום החדש? האם אלו הם חילופי מעסיקים? (במידה והמעסיק הישן ישאר שותף זוטר בעסק) אם אני לא מסכים, האם זה נחשב שהוא פיטר אותי? תודה יותם

    • שינויים במעסיק
      עו"ד רענן קריב | 04/04/2008 13:19

      1. חופשה לא משלמים אלא נותנים בפועל או פודים בסיום העבודה. 2. יש דרכים שונות "להעביר עסק". לא ברור מה קורה אצלך. אם בתאגיד נשאר אותו צאגיד ורק נכנס בעלים נוסף, לא קרה כלום גם אם השם השתנה, ואז לא חל כלל שינוי מעבידים. אם מדובבר בכל זאת במעבר למעביד חדש, אתה רשאי להתפטר ולהיות זכאי לפיצויי פיטורים, אבל לא ברור לי אם זה מה שקורה, כי אם לא קרה כלום (ראה למעלה) אין זכאות כזו. ואם קורה משהו התלוי בך אתה הפועל ולא המעסיק נחשב כפועל. תרגום: אם אתה לא מסכים אולי אתה מתפטר ואולי מפר משמעת, אבל ודאי שלא מפוטר אלא אם המעסיק יודיע לך שאתה מפוטר.

      • הערות
        יותם | 04/04/2008 13:28

        1. אם הוא סוגר את המקום, משפץ אותו לגמרי ופותח עסק חדש. כל עוד החברה שמעסיקה אותי זה אותה חברה - אין פה שום שינוי וזה בסדר? גם אם השתנו לי התנאים בעבודה ובשכר? 2. אם הוא מכניס שותף שיהיה הרוב בחברה והוא נשאר שותף זוטר ואני אצטרך לעבוד מול השותף החדש, זה עדיין לא החלפת מעבידים? 3. אני רוצה לבקש ממנו שבזמן השיפוץ אני אצא לחופש בתשלום (מגיע לי כ-20 ימים חופשה על שנתיים עבודה), במידה והוא מסרב (שאמרתי לו שצריך לתת חופשה בתשלום הוא אמר לי שהוא לא מכיר חיה כזאת), האם אני זכאי לומר לו שאיני מוכן להמשיך לעבוד שם ושהוא מפטר אותי?

        • שינויים במעסיק
          עו"ד רענן קריב | 05/04/2008 10:29

          1. אינני יודע מה זה "פותח עסק חדש". אם המעסיק לא השתנה לא קרה כלום. אם הפרו את חוזה העבודה ושינו חד צדדית את תנאי העבודה יש תרופות באמצעות ביתה דין לעבודה. 2. זו סיטואציה שעשויה להקים לך עילה להתפטר בזכאות בפיצויי פיטורים. שוב, בלי פרטים יותר מדוייקים לא ניתן להשיב ביותר וודאות מזה. 3. המעסיק יפטר אותך אך ורק אם הוא יודיע לך על פיטורים. אתה לא מודיע לו שהוא מפטר אותך, אתה יכול להתפטר. אם המעסיק לא שמע על חופשה בתשלום הפנה אותו לחוק חופשה שנתית. אם הוא מתעקש תקום לך עילה להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים.