הודעה מוקדמת להתפטרות

  • הודעה מוקדמת בהתפטרות
    קסניה | 02/04/2008 01:51

    שלום אני חתומה בחוזה עבודה על סעיף התחייבות להודיע 50 ימים לפני התפטרות. האם זה חוקי? האם מותר לי להודיע חודש מראש? האם מותר לי להיות חולה בתקופת הודעה מוקדמת? עבדתי 3 שנים.

    • הודעה מוקדמת להתפטרות
      עו"ד רענן קריב | 03/04/2008 11:35

      ככלל יש לקיים חוזים. לא כתבת אם התחייבות המעסיק מקבילה (גם 50 יום). אם 20 הימים הנוספים גורמים לך נזק מה שיחייב הוא החוק. אחרת (סתם לא בא לך להישאר שם) עלייך לקיים את התחייבותך. מחלה אינה קוטעת רצף ההודעה המוקדמת. מעניין שאת כבר יודעת שתהיי חולה...