פיטורים

  • תביעה על תשלום פיצויים
    דניאל | 01/04/2008 21:48

    שלום. אני בן 18 ופוטרתי מהעבודה בטענה שיש צמצום בכוח אדם. לאחרונה נמסר לי מחבריי שהועסקו שני נערים נוספים, כך שטענה זאת מופרכת. פיטרו אותי אחרי 9 חודשים על מנת להמנע מתשלומי פיצויים. זה דבר שנהוג במקום העבודה שבו אני עובד. בנוסף במהלך העבודה דרשו ממני להגיע לכל משמרת כ-15 דקות לפני התחלתה לשם תדרוך ולא שילמו לנו על זמן זה. הטענה שלהם הייתה שזה מתקזז עם ההפסקות (כלומר אם אני עובד 4 וחצי שעות הם לא חייבים לתת לי הפסקה והם נותנים מהזמן הזה. אך הם גם לא נתנו בדר``כ הפסקה של 15 דקות, לפעמים של 5 דקות לפעמים בכלל לא.) שאלתי היא: א. האם אני יכול לתבוע אותם על כך שהם פיטרו אותי על סמך צמצומים כשבעצם זה לשם המנעות מתשלומי פיצויים? (וההוכחה היא שהם מעסיקים במקביל עובבדים נוספים) ב. האם אני יכל לתבוע את התשלום על הזמן של 15דקות תדרוך לפני כל משמרת? ג. האם יכול להיות שבמשפט אני יצא מופסד ואני אצטרך לשם למעסיק פיצויים? ד. איך מחשבים את תשלום הפיצויים? תודה!

    • פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 03/04/2008 11:20

      א. סיכויה של תביעה כזו בין נמוכים לאפסיים. ב. אה זכאי לתשתום עבור כל זמן שהקדשת לעבודה, כולל חפיפה לפני המשמרת. אתה אכן לא זכאי להפסקה, אך אם תוכל להוכיח שלא קבילת הפסקה או שהזמן שקוזז ארוך ממה שקיבלת, ייתכן שתוכל לזכות. ג. אם תביעתך תידחה ייתכן שתחוייב בהוצאות. ד. אינך זכאי לפיצויים אם פוטרת אחרי 9 חודשים.