התפטרות לצורך טיפול בילד

  • התפטרות לצורך טיפול בילד
    לימור | 31/03/2008 00:15

    שלום! אני אחות שעובדת 2.4 שנים בבי''ח פרטי,ברצוני להתפטר מהמקום עבודתי לצורך טיפול בילדתי בת 7.5 חודשים( עובדת משרה מלאה). מצאתי מקום עבודה חדש, בי''ח ציבורי, אני מתקבלת לשם ל-3/4 משרה בתום תקופה של הודעה מוקדמת. הגשתי להנהלה היום מכתב התפתרות, אבל מנהלת אדמיניסטרתיבית מייד אמרה לי שאני לא אקבל פיצוים, שאלתי למה? היא אמרה לי, שהתקשרו מבי''ח הזה( כנראה רצו לקבל פרטים עליי) ואני עוברת לעבוד לשם,לכן לא מגיע לי. אמרתי שבנתיים אני הולכת הביתה. השאלה היא, האם יכולים לעשות לי בעיות ולא לשלם פיצוים, ומה יש לי לעשות עכשיו ובמידה ולא ישלמו לי פיצוים. אני מצרפת לכאן מכתב התפטרות. 30/03/08 לכבוד: חברת ------- בע"מ -------- ------ א.ג.נ. שלום רב, הנדון: התפטרות מהעבודה לצורך טיפול בילד הריני להודיעך בזאת על התפטרותי מהעבודה בחברת ------ בע"מ לצורך טיפול בילדתי שנולדה ביום 14/08/07. היום האחרון לעבודתי, בהתאם לחובתי למתן הודעה מוקדמת, יחול ביום 30/04/08. אבקשך להסדיר את כל הקשור לזכויות עובד בעת סיום יחסי עובד מעביד. כמו כן, ברצוני להודות לכם על ההזדמנות שניתנה לי לעבוד בחברת ------- בע"מ, ועל האמון והתמיכה להם זכיתי. אני מאחלת לעובדים וההנהלה הצלחה רבה בהמשך הדרך. אשמח לקבל מכתב המלצה. בברכה, ------- ת.ז --------- הערת מערכת:מידע נוסף :זכויות עובד

    • התפטרות לצורך טיפול בילד
      עו"ד רענן קריב | 31/03/2008 10:46

      מותר לך לעבוד בעבודה אחרת במצב של התפטרות לצורך טיפול בילד. אם העבודה החדשה מקלה עליך את הטיפול בילדך, זו נחשבת התפטרות לצורך טיפול בילד. הקלה יכולה להתבטא בפחות שעות או בקירבה של מקום העבדוה לביתך. על פי תיאורך ככל הנראה את זכאית, אבל צריך לדעת יותר פרטים על העבודה החדשה. יתכן שיהיה עלייך לנהל משפט כדי לקבל את הפיצויים.