צמצומים

  • צמצומים
    רונן | 27/03/2008 22:06

    אני עובדת בחברה מזה 10 שנים בתקופה האחרונה יש תחושה לא טובה מצמצמים בהמון הוצאות ומבקשים מעובדים לקזז בוהוצאות ויש אווירה שמשהו לא טוב קורה ועוד מעט כנראה גם מפטרים. שאלתי היא: האם כדאי לפרוש לפני שיהיה קטסטרופה מפחד שלא אקבל את הפרשי הפיצויים המגיעים לי (לא מהקופות אלא הפרש יעודה לעתודה) וגם ימי החופשה הנותרים לי. מה הדרך הכי נכונה לפעול במצב זה. החברה חברת הייטק. אשמח לקבל תשובה

    • צמצומים
      עו"ד רענן קריב | 29/03/2008 21:54

      קשה להשיב על שאלה כזו. אינני יודע מה מצב החברה, מה זה "הפרש יעודה לעתודה", האם הפיצוים מופקדים כולם או חלקם. מה המצב ההסכמי ועוד ועוד. ככל הנראה רצוי לארגן כמות גדולה של עובדים וללכת להתייעץ. תוכלו לפנות בפניה דחופה.

      • יש לי קופה לפיצויים שבה מפרישים כל חודש 8.33 אחוזים אבל
        רונן | 30/03/2008 15:35

        סה"כ תחשיב הפיצויים שמגיע לי עבור כל השנים יותר גדול ב20000 ש"ח . וכמובן 17 ימי חופשה שנצברו. אם אני עוזבת מרצוני האם לא מגיע לי פיצויים גם אחרי 9 שנים?

        • התפטרות
          עו"ד רענן קריב | 30/03/2008 16:29

          לא ראיתי את חוזה העבודה שלך. אינני יודע אם נאמר בו שאת מקבלת את קופת הפיצויים בכל מקרה של סיום העבודה (שלא בנסיבות חמורות). על פי החוק עובד מתפטר אינו זכאי לפיצויי פיטורים, אבל יש נסיבות שבהן יש זכאות לפיצויי פיטורים, ויתר פירוט יכול לאפשר מתן תשובה יותר רצינית. התפטרות ומלחמה על עצם הזכאות לפיתיים נגד חברה בפירוק קשה בהרבה מאשר קבלת קופת הפיצויים ממפרק.