פיצויים למבוטח במבטחים

  • פיצויי פיטורין
    שלומי | 27/03/2008 19:52

    פיטרו אותי לאחר 7.5 שנות עבודה לאור קיצוצים. השכר האחרון שלי הקובע לפיצויים הוא: 3511 ש"ח (חצי משרה). פיצויי הפיטורים המחושבים היו 9111 ש"ח בלבד. המעביד טוען כי לאור הפקדת חלק מסכום הפיצויים לקרן פנסיה (לדבריו חוקי ע"פ ההסתדרות) הסכום שנצבר לפיצויים בקרן הוא 8200 ש"ח ואת ההפרש קיבלתי מהמעביד. מה פשר הנושא, לא הצלחתי להבין??? המעביד טוען עוד כי אני יכול למשוך את החלק שנצבר לפנסיה (לפי ידיעתי זה גורר מיסים מיותרים שאני לא אמור לשלם). האם אין המעביד אמור לשלם לי את ההפרש בין הסכום שנצבר בקרן מבטחים ע"ח פיצויים לבין מה שמקנה לי החוק (שנות עבודה כפול המשכורת האחרונה הקובעת) ופשוט מנסה להתחמק מכך? הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין

    • פיצויים למבוטח במבטחים
      עו"ד רענן קריב | 29/03/2008 21:51

      בהנחה שלמבטחים הופרשו 6% על חשבון פיצויים (ו-6% תגמולים חלק מעביד ו-5.5% חלק עובד), מפוטר זכאי להשלמת פיצויי פיטורים של 28% מפיצויי הפיטורים (6X12 נותן 72%). לא ברור לי מה נצבר בקרן לצורך פיצויים. האם נפתחה גם קופת 2.33%? כי אז אינך זכאי להשלמה. הבעיה במשיכת כספי הפיצויים ממבטחים אינה המס. הבעיה היא שבכך את מחסל את תוכנית הפנסיה שלך, ומאחר וזהו הסדר מיטיב במונחי צו ההרחבה בעניין פנסיה, מאד מאד לא מומלץ לעשות זאת. אני מקווה שהבנתי את שאלתך, כי החלק השני לא מתיישב עם החלק הראשון...