פיטורים בתקופת ניסיון

  • פיטורים בתקופת ניסיון
    גיל | 27/03/2008 14:51

    שלום לחברי הפורום, שאלה : עבדתי בעבודה מסויימת וחיפשתי עבודה חדשה. בעבודה החדשה עברתי מבחנים וראיון בהצלחה והתקבלתי. בראיון הקבלה לעבודה הובהר לי שאני מתקבל לתקופת ניסיון של שלושה חודשים. אולם לאחר חודש זימנו אותי לשיחה ובה הודיעו לי שעקב אי שביעות רצונם המקצועית ממני אני מפוטר. בחודש הזה אף פעם לא העירו לי והייתה לי הרגשה שאני מתקדם יפה. גם הבוס אמר לי על העבודה כל פעם יפה מאוד. הבעיה שלי : האם מותר להם לפטר אותי לפני תום 3 חודשי הניסיון ? הרי אני עזבתי עבודה בטוחה כדי לעבוד אצלם. הם עשו לי מבחנים וראיונות ונמצאתי מתאים. האם אשמתי היא שהמבחנים שלהם לא טובים ולא "גילו" שאני לא מתאים ? האם אני לא זכאי ל-3 חודשי ניסיון ? הרי אם הייתי יודע שאחרי חודש יוכלו לפטר אותי לא הייתי עוזב עבודה קיימת. ומה אם היו מחליטים לפטר אותי אחרי שבוע ? הרי יכולים לטעון גם אחרי שבוע ש "זה לא מתאים להם". ולמה לא אחרי יום ? אין איזו מחויבות של המעסיק למצות את תקופת הניסיון ? לדעתי כמו שאני לקחתי סיכון ובאתי לתקופת ניסיון גם הם צריכים לקחת אותו סיכון. ואם הם "נפלו" איתי, הם צריכים לשלם לי את שכר 2 החודשים הנותרים לפחות. תודה על ההתייחסות

    • פיטורים בתקופת ניסיון
      עו"ד רענן קריב | 29/03/2008 21:43

      תקופת ניסיון כשמה כן היא. כל אחד מהצדדים רשאי להחליט במהלכה שהניסיון לא הצליח, כפי שאכן אירע במקרה שלך. קבלת ההלטה על עזיבת מקום עבודה ומעבר למקום חדש היא נטילת סיכון שהמקום החדש לא ימצא חן עיניך, או שאתה לא תמצא חן עיניו. אילו היו מבטלים את קבלתך לעבודה בטרם התחלת, או אחרי זמן קצר מאד, ימים ספורים, ייתכן שהייתה לך עילת תביעה. נראה שלמעסיק תהיה טענה טובה שבמשך חודש עמד על כך שאינך מתאים. תיאורך על שבחים והעדר הערות יכול לסייע. מדובר בתביעה בעייתית שסיכוייה לא גבוהים. אם תרצה בכל זאת תוכל לפנות בפניה דחופה.

      • תודה על התגובה  לת
        גיל | 30/03/2008 14:14