עובדת בהריון

  • שאלה
    שרון | 26/03/2008 10:20

    שלום רב, אני בהריון בחודש שני והמעסיק איננו יודע על ך עדיין. לפני כשבועיים פנה אליי המנהל הישיר בטענה שעקב שינויים עליו להעביר אותי מתפקידי (תפקיד ניהולי שבו אינני נותנת שירות ללקוחות) לתפקיד אחר בתוך אותו מקום עבודה ובו אצטרך לתת מענה ללקוחות והוא איננו תפקיד ניהולי ולשים מישהו אחר במקומי .יש לציין כי חוזה השכר שקיים לי בתפקיד הניהולי זהה לעובד שאיננו בתפקיד ניהולי. האם בעקבות ההריון עליו להשאיר אותי בתפקידי או שיכול להעביר אותי לתפקידים אחרים בעלי אופי שונה כמו זה שתיארתי לעיל אף על פי שגם שעות העבודה שונות? תודה

    • עובדת בהריון
      עו"ד רענן קריב | 26/03/2008 12:05

      את מתארת מצב שבו אין שום קשר בין ההעברה להריון. מומלץ להודיע בהקדם על ההריון, אם יש בהעברה משום פגיעה במעמדך או בתנאי עבודתך, על המעסיק לבקש היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת. יש להניח שהעובדה שהשינוי נעשה בעת שהמעסיק לא ידע על דבר ההריון תסייע לו לקבל היתר.