כתב ויתור

  • כתב וויתור
    לבנת | 24/03/2008 11:49

    שלום, ידיד שלי עבד כעובד דלפק בקפיטריה למשך כמעט שנתיים. עם סיום המכרז קיבל הוא מכתב פיטורים ממעבידו והבטיח לו שיקבל את כל המגיע לו. כעבור חודש מסר לו שישלם לו רק את כספי הפיצויים אך לא חופשה שנתית וימי הבראה אם יחתום על כתב וויתור. אני סטודנטית למשפטים ובשל כל עיינתי בפסיקה והבנתי שלעיתים בתי הדין כן נותנים תוקף לכתבי וויתור. האם כדאי לו לחתום על כתב הוויתור ולאחר קבלת כספי הפיצויים יתבע את המגיע לו בטענה כי לכתב וויתור שכזה אין תוקף או שזה לא שחור לבן?

    • כתב ויתור
      עו"ד דרור חייק | 25/03/2008 09:46

      שלום רב, אם לידידך יש טעונת ודרישות נוספות מהמעסיק אין שום סיבה שיחתום על כתב הויתור. להיפך, אם יש סכומים שאינם שנויים במחלוקת כמו פיצויי פיטורין, והמעסיק מתנה אותם בחתימה על כתב ויתור ואלמלא החתימה לא ישלמם, זהו מקרה קלאסי של הלנת פיצויים שיחייב אותו בקנסות גבוהים. אני מציע לחברך לא לחתום - במיוחד כשהוא כן מתכוון לתבוע אח"כ - זה לא אמין ולא ראוי אמרת שיש מקרים בהם ויתור העובד אכן מחייב אותו - הכוונה בדיוק למקרים אלו, בהם העובד התייעץ ובדק וקיבל החלטה מושכלת יחד עם זאת על דבר אחד אין ויכוח - זכויות שמגיעות לעובד עפ"י חוק, כמו חופשה, הבראה ופיצויים - אינן ניתנות לויתור ע"י העובד גם אם חתם מרצונו - תמיד תישאר לו זכות התביעה. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד