פיצויים ופנסיה

  • פיצויי פיטורים
    יוסט צפורה | 23/03/2008 15:27

    פוטרתי מחברה בה הייתי אשת מכירות. נסעתי פעמיים לחו"ל כפרס למכירת טובות. לטענת ההנהלה פוטרתי מסיבה של קיצוצים. לא קיבלתי פיצויי פיטורים כי אמרו לי שזה יפגע בגובה סכום הפנסיה שלי.הסבירו לי שהפיצויים והפנסיה תלויים אחד בשני ,כךשאם אקבל פיצויים , הפנסיה החודשית תקטן. חב' הפנסיה :"מבטחים". האם זה בסדר??

    • פיצויים ופנסיה
      עו"ד רענן קריב | 23/03/2008 17:52

      ככל הנראה לא הסבירו לך נכון, וככל הנראה את מעבירה את זה בצורה עוד יותר שגויה. אם הופרשו עבורך כספים לקרן פנסיה, ביניהם הופרשו 6% מדי חודש על חשבון פיצויי פיטורים. משיכת הכספים האלה לא מקטינה את הפנסיה אלא מחסלת את תוכנית הפנסיה לגמרי. ייתכן שאת זכאית להשלמה בשיעור של 28% (6X12 נותן 72). כדי לתת תשובה יותר מלאה צריך לראות את הסכם העבודה שלך.

      • הוספת מידע לשאלה ששאלתי
        יוסט צפורה | 23/03/2008 18:19

        אין לי הסכם אישי.נדמה לי שזה הסכם "קיבוצי" שחברת אלוני סיכמה עם ועד העובדים במסגרת ההסתדרות.האם אני יכולה לשוחח בטלפון אם עו"ד להבהרת מצבי? תודה .צפורה

        • שלחתי לך מייל.  לת
          עו"ד רענן קריב | 23/03/2008 18:52