דמי מחלה

  • האם מגיע לי פדיון ימי מחלה ?
    לירז | 23/03/2008 12:58

    שלום , שמי לירז ואני סטודנטית עובדת במשרה חלקית במפעל באזור מגוריי . אני עובדת בממוצע 90 שעות בחודש , 3 ימים בשבוע ומועסקת ע"י חברת כח אדם . אני עובדת במקום כבר 8 חודשים . במידה ואני חולה ומוציאה ימי מחלה האם הכח אדם מחוייב לשלם לי את הימים וכיצד הוא מחשב זאת לצורך העניין ? אני מרוויחה שכר מינימום .

    • דמי מחלה
      עו"ד רענן קריב | 23/03/2008 14:33

      אין קשר בין הכותרת לשאלה. עובד שחלה זכאי לשתום דמי מחלה. דמי מחלה משולמים כך: ביום הראשון אפס, בימים השני והשלישי 50% ומהיום הרביעי מלוא דמי המחלה. דמי המחלה הם 75% מהשכר, כך שבימים השני והשלישי מגיע 37.5% מהשכר. כל זאת אם אין הסכם שקובע הסדר טוב יותר. אם את עובדת חברת כוח אדם ייתכן שחל עלייך הסכם קיבוצי כללי שקובע הסדר טוב יותר.