שינוי חוזה העבודה

  • שינוי תנאים בעבודה
    יעקב | 23/03/2008 08:48

    שלום. אני עובד בתור עובד קבלן. בעת הגיעי לראיון הסכמנו אני והמראיין על ימים ושעות עבודה שבהם אני מוכן לעבוד. לאחר מכן נשלחתי לקורס קצר של 8 שעות ונשלחתי לעשות חפיפה במקום העבודה. אולם, בזמן החפיפה הודיע לי המפקח שאני צריך לבצע, בינתיים, משמרות לילה שאינם כלולים בהסכם הנ"ל. אני, מטוב ליבי וחוסר ברירה משום שעשיתי כבר את הקורס, הסכמתי. לאחר תקופה של חודש וחצי הבנתי שהמשמרות האלה אינן מסתיימות במהרה ולמעשה הן פוגעות בלימודיי. ולכן ביקשתי לשנותן למשמרות שהיו בהסכם תחילה. אך המפקח טען שזה בלתי אפשרי כי זה ייפגע בעבודה ואני כבר חתום אצלם ל-10 חודשים. זה נכון מה שהמפקח טוען? והאם הם יכולים "לכבול" אותי לחוזה בגלל שהסכמתי לעבוד לילות?

    • שינוי חוזה העבודה
      עו"ד רענן קריב | 23/03/2008 11:46

      הסכמת לשינוי והשינוי תופס. האם הבהרת שהסכמתך היא רק לשינוי זמני ולזמן קצר? אם לא - הסכמת שלינוי חוזה העבודה. לכן רצוי תמיד לעגן בכתב שינוייים מסוג זה.