היתר לפיטורים

  • פיטורי עובדת בהריון
    איריס | 21/03/2008 15:52

    שלום, לפני כשבועיים קיבלתי מכתב פיטורין ממעבידי. בפגישה שבה הוא הודיע לי על פיטוריי הודעתי לו, בפעם הראשונה, שאני בהריון. מעבידי אמר שהפיטורין הם ללא קשר להריון, שכן עד לאותה פגישה הוא לא ידע אודותיו, והם נובעים מתהליך התייעלות בחברה, כפי שאכן נכתב במכתב. יש לציין שבחברה מתבצע תהליך פיטורין בחודשים האחרונים של מספר עובדים. בשיחה עם מעבידי קיבלתי את הרושם שהוא אינו מתכוון לפנות למשרד התמ"ת ולקבל אישור לפיטוריי, כמתחייב בחוק. מהם האפשרויות העומדות בפני ? האם ניתן להגיש צו מניעה כנגד הפיטורין בבית הדין לעבודה, או שמא עדיף להגיש תלונה במשרד התמ"ת ? בהנחה שבסופו של עניין המעביד אכן יקבל אישור ממשרד התמ"ת, האם פיטוריי יהיו תקפים מהמועד המקורי של מכתב הפיטורין או מיום קבלת האישור ? איריס

    • היתר לפיטורים
      עו"ד רענן קריב | 22/03/2008 21:43

      מרגע שנודע למעסיקך על הריונך אסור לו לפטר אותך בלא היתר, גם אם הפיטורים אינם נובעים מההריון. בלא היתר הפיטורים בטלים והדרך העדיפה היא לפהות לבית הדין לעבודה ולעתור לצו מניעה (או צו החזרה לעבודה אם הפיטורים כבר נכנסו לתוקף). לפי החוק ההיתר יהיה תקף מיום מתן ההיתר, אולם יש נסיבות מסויימות שבהן אפשר לתת היתר למועד מוקדם יותר. שקלי לפנות בפנייה דחופה.