"הפיכה לעצמאי"

  • הפיכה לעצמאי בעל כורחי
    עמוס | 19/03/2008 12:22

    המעסיק שלי הודיע לי שעלי להפוך לעצמאי כדי להמשיך את ההתקשרות בינינו ואיני יודע מה המשמעות של כך והאם פרנסתי תנזק עקב כך. האם אפשר לקבל מידע בעניין זה וכיצד אפשר לברר זכויות בהקשר הספציפי הזה

    • "הפיכה לעצמאי"
      עו"ד רענן קריב | 19/03/2008 12:28

      קודם כל המשמעות היא שמעסיקך מפטר אותך. על כל המשתמע מכך. אנא הבהר איזה מידע דרוש לך, שאל שאלות ספציפיות. נראה שבמקרה כזה תחרוג ממסגרת הפורום, ואתה מוזמן לפנות בפניה דחופה.

      • הפיכה לעצמאי בעל כורחי
        עמוס | 19/03/2008 13:48

        תודה על התגובה המהירה. אני מדריך ספורט במתנס כשהמעסיק שלי הוא קבלן משנה של המתנס. הוא רוצה שאני אהפוך לעצמאי ותמשיך להיות תלות בינינו ,איני יודע את מהות התלות הזאת. אני משער שהוא ידרוש אחוזים תמורת העברת החוגים אלי.. אני חושד שמשמעות הדבר שהוא אינו רוצה להמשיך להסיק אותי כי זה לא כדאי לו בפורמט הזה

        • הוא אשר אמרתי
          עו"ד רענן קריב | 19/03/2008 14:29

          הכוונה לפטר אותך. זה הכול. אם תרצה להפוך לעצמאי ולהתקשר איתו בהסכם - זו החלטה שלך.אה יכול להתנגד, אבל קח בחשבון שהוא יכול פשוט להודיע לך על פיטוריך.

          • עצמאי או פיטורין
            עמוס | 19/03/2008 14:49

            ושוב תודה. האם המשמעות של המשך העבודה שלי איתו משנה את העובדה שפוטרתי ושוללת את זכויותי בעניין זה? האם עלי להמתין במפורש שיאמר לי שאין אופציה אחרת כמו להשאר שכיר ואז כשהמשמעות היא רק אחת הווה אומר פיטורים להמשיך להתנהל מולו כעצמאי ולדרוש את זכויותי כמפוטר

            • "הפיכה לעצמאי"
              עו"ד רענן קריב | 19/03/2008 15:51

              כתבת בשאלת המקורית שמעסיקך אמר לך שעליך להפוך לעצמאי. אם אינך רוצה בכך עליך להודיע לו שאינך רוצה בכך. פיטורים הם אקט הנעשה במפורש. לא במשתמע. כל זמן שמעסיקך לא פיטר אותך אתה עובד אצלו. אם תרצה, תוכל להודיע לו שאינך מסכים לשנות את מתכונת ההתקשרות ביניכם, ואתה עומד על כך שיימשכו יחסי עובד מעביד. בתגובה הוא עשוי לפטר אותך. אם יש לך שאלות נוספות תוכל לפנות בפניה דחופה.