חופשה מרוכזת

  • חופשה מרוכזת בחול המועד
    שרית | 17/03/2008 10:15

    המעביד הודיע לנו היום כי במהלך חול המועד החברה תהיה סגורה ארבעה ימים. בגין החופשה ינוכו לנו ארבעה ימי חופש. הוא נתן התראה היום (יותר מחודש מראש). האם זה חוקי? יש לי ימי חופשה במינוס (באישור שלו) וכעת המינוס רק יגדל.האם יש משהו שאני יכולה לעשות?

    • חופשה מרוכזת
      עו"ד רענן קריב | 17/03/2008 11:24

      הכל חוקי ומותר חוץ מדבר אחד: חופשה במינוס. אסור להציב עובד במינוס ביתרת החופשה. המשמעות היא שאם המעסיק סוגר את מקום העבודה בחג, עליו לשלם לך שכר רגיל. תודיע לו שאתה במינוס ואינך מסכים לצאת לחופשה, שאתה מוכן ומזומן לעבוד ושאתה זכאי לשכרך בתקופה זו.