הגבלת עיסוק

  • תנאים מגבילים בחוזה עבודה אישי
    idanbi | 16/03/2008 21:50

    שלום רב, בחוזה העבודה שלי מול המעביד שלי רשום כי בעת התפטרותי ממקום העבודה שלי, קיים עלי האיסור לעסוק במישרין או בעקיפין, כשכיר או כעצמאי בתחרות מול המעביד שלי. חשוב לציין, כי אין המעביד שלי הכשיר אותי או העניק לי כלים שפיתחו את יכולתי המקצועית ו/או העשירו אותה. ההפך, הגעתי לחברה הביאה ידע מקצועי שלא היה קיים עד עתה בחברה. מבקש את עצתכם, האם הסעיף הנ"ל הינו סעיף קביל משפטית. (בתפקידי אני מייעץ לחברות בתחום המערכות מידע, וברצוני לעבוד כעצמאי בחברות שונות בתעשיה, בהן לא עבדתי מטעם המעסיק הנוכחי שלי)

    • הגבלת עיסוק
      עו"ד רענן קריב | 17/03/2008 11:14

      ככלל הגבלת עיסוק בחוזה עבודה היא חסרת תוקף, אלא אם ההתחייבות ניתנה כנגד תמורה מיוחדת, והידע נצבר במסגרת העבודה. הגבלה כזו יכולה להיות קצרה בזמן ומתוחמת גיאוגרפית. זו התשובה העקרונית, תשובה לגופו של ענין נאפשר יהיה לתת אחרי קריאת החוזה וקבלת כל העובדות.

      • המשך: הגבלת עיסוק
        idanbi | 17/03/2008 11:42

        תודה על התשובה המהירה. בהמשך לתשובתך, האם "ההתחייבות ניתנה כנגד תמורה מיוחדת" משמע תמורה כספית או תמורת ידע. בתודה מראש

        • בדרך כלל מדובר בתמור כספית, אבל יש לבדוק את הנסיבות בכל עניין  לת
          עו"ד רענן קריב | 17/03/2008 16:10