הלנת שכר

  • שתי שאלות?!!!
    מוקי | 11/03/2008 18:36

    שלום, 1. אם משכורת אמורה להיות משולמת בעשירי לחודש, כמה זמן עפ"י חוק יכול להמתין המעסיק (אם אין לו כסף כרגע) ואז לשלם אותה? (אמרו לי 21 יום מיום בו אמורה להיות משולמת המשכורת?!) 2. אם לאדם יש עוסק מורשה והוא גם שכיר, ומסיים עבודתו כשכיר, האם הוא יכול גם לקבל אבטלה וגם להיות בעל עוסק מורשה? תודה!

    • הלנת שכר
      עו"ד רענן קריב | 11/03/2008 21:15

      המשכורת אמורה להיות משולמת בראשון לחודש. עד התשיעי לחודש (ולא העשירי) אם השכר לא ישולם הוא לא ייחשב מולן. מהיום העשייר בחודש השכר נחשב כמולן מהיום הראשון.על המעסיק לשלם את השכר בזמן אחרת הוא מלין שכר. בשאלות על ביטוח לאומי פנה לפורום ביטוח לאומי

      • תודה!!!  לת
        מוקי | 12/03/2008 12:13