"אופק חדש"

  • אופק חדש לגננות ( או איך מסתירים את האופק ...)
    שרית | 11/03/2008 17:45

    שלום, לאחרונה פורסמה תוכנית אופק חדש למורים. באשר לציבור הגננות לא נקבע שום הסכם ושום קווים מנחים - לעומת זאת קבלו הגננות הוראה (בכתב) להשאר שעות נוספות בתמורה לתשלום מסוים על פי תנאי "אופק חדש" - זאת בלי שידוע להן כלל במה מדובר-ההוראה היא מיידית!!!. ניסיונות לברר אצל הגורמים המתאימים נתקלו בתשובות לקוניות /סותרות או ב"אין עדיין הסכם". החשש (של אימי וחברותיה הגננות) כי משרד החינוך מנסה לבצע "פעולת עקיפה" ולצרפן לרפורמה בלי לדעת מהן תנאיה ובלי יכולת להתנגד.מדובר בגננות ותיקות שעומדות לפרוש בשנים הקרובות וממה שהשתמע ה"אופק" המהולל יפגע בזכויותיהן הפנסיוניות. א. האם ביצוע ההוראה לשעות נוספות יחייב אותן כאילו הסכימו להיות ברפורמה? ב. מה ניתן לעשות במצב זה כאשר אף גורם כולל הסתדרות המורים לא נותן מענה סביר לשאלה- מה תוכן הרפורמה? תודה

    • "אופק חדש"
      עו"ד רענן קריב | 11/03/2008 18:00

      שאלות הנוגעות לתוכנית "אופק חדש" הם סבוכות ומורכבות ואינן מתאימות למסגרת של פורום. ביצוע מטלות הקבועות ברפורמה הוא בהחלט הסכמה לרפורמה עלפי האמור בה. שמעתיכר על התארגנויות של מורים בנושא, מול משרד החינוך והסתדרות המורים. ייתכן שיש מקום לכך גם אצל הגננות. תוכלי לפנות בפניה דחופה אם תרצי.