פיצויי פיטורים

  • ביטוח פנסיה
    karina1306 | 09/03/2008 23:01

    שלום רב, אני עובדת אצל אותו מעביד כבר 3 שנים, סיימתי תואר ראשון תוך כדי העבודה, לצערי אין לי לאן להיתקדם באותו מקום עבודה, לכן אני נעלצת לעזוב. כמו כן לא העלו לי את השכר מהרגע שהתחלתי לעבוד-כמובן אין גם ביטוח מנהלים. האם מגיע לי פיצויי פיטורין גם אם אני עוזבת? והאם המעביד צריך לעשות לי ביטוח מנהלים רטרואקטיבית על השנים שאני עובדת אצלו? אציין שאני עובדת אצלו במשרה חלקית. תודה מראש

    • פיצויי פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 10/03/2008 09:40

      התשובה שלילית לכל שאלותיי. אם תתפטרי בנסיבות אלה לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים, ועד תחילת 2008 לא הייתה חובה לפתוח קופה סוציאלית (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים). החובה קמה בתחילת שנה זו בעקבות צו ההרחבה על פנסית חובה.