תלוש שכר

  • יש לי 2 שורות בתלוש של השכר
    קובי | 06/03/2008 18:05

    שלום אני מקבל משכורת "גלובלית". ראיתי שבתלוש יש לי 2 שורות, שורה ראשונה רשום "שכר בסיס" ובשורה השניה רשום "תוספת לגלובלי". מה זה אומר?! עכשיו שיש את הפנסיה לכל עובד הם מפרישים לי רק מה"שכר בסיס" ולא מכל השכר שאני מקבל. (שזה כמעט כפול משכר הבסיס). אין בתלוש שלי בונוסים או משהו דומה. יש לי רק 5 שורות שכוללים את 2 השורות שרשמתי,נסיעות,ימי חופש והבראה. יש בזה משהו לא תקין?!

    • תלוש שכר
      עו"ד רענן קריב | 07/03/2008 00:12

      למה אתה שואל אותי? חשבת אולי לשאול אותו? קודם כל, משכורת "גלובלית" אינה חוקית אלא אם אתה מנהל בכיר ביותר. אחרת יש לשלם שעות נוספות, שעליהן אין חובה להפריש לפנסיה. נסה לברר מהי אותה תוספת. אם הכוונה לשעות נוספות גלובליות, אין עליהן הפרשה לפנסיה. אחרת זה שם פיקטיבי ויש להפריש על התוספת.

      • מה הכוונה?
        קובי | 07/03/2008 01:11

        מה הכוונה שם פרטיבי? יכול להיות שזה תוספת אחרת ופשוט הם משנים שם את השם של התוספת?! לי אמרו שאני מקבל XXXX לחודש גלובלי. בגדול, אין לי שעות מסויימות שאני צריך להגיע אליהם. גם אני יעבוד יותר וגם אם אני יעבוד פחות עדיין אני יקבל את אותה המשכורת. (בנטו) מאוד מוזר כל הקטע. יכול להיות שעושים שם משהו לא חוקי?

        • משכורת גלובלית
          עו"ד רענן קריב | 07/03/2008 08:21

          לא מסרת את הפרט החשוב ביותר: האם אתה עובד שעות נוספות? כי אם כן, אתה זכאי לתשלום עבורן אלא אם אתה המנכ"ל או קרוב לכך, או עובד בתפקיד שבו לא ניתן לפקח על שעות עבודתך. אתה מתאר משכורת שבמצב שבו אתה עובד שעות נוספות היא מנוגדת לחוק.

          • שעות נוספות
            קובי | 07/03/2008 19:39

            אני עובד יותר מ186 שעות בחודש. זה בין 210-250 שעות שיוצא לי לעבוד. לא משנה כמה שעות אני אקבל אותה משכורת. עכשיו שיש את הפנסיה זה פוגע בי כי במקום שיפרישו לי מברוטו גבוהה אז מפרישים לי מסכום הרבה יותר נמוך. אגב, כל כניסה ויציאה ממשמרת אני מחתים כרטיס עובד

            • שעות נוספות
              עו"ד רענן קריב | 09/03/2008 09:52

              טעית. הפגיעה בך היא במשכורת השוטפת ולא בהפרשה לפנסיה, כי אין חובה להפריש לפנסיה (או לכלול במשכורת לצורך פיצויי פיטורים) שעות נוספות. לא בפועל ולא גלבליות.

              • איך בדיוק זה פוגע בי?
                קובי | 09/03/2008 14:59

                איך בדיוק אני נפגע מזה?

                • שעות נוספות
                  עו"ד רענן קריב | 10/03/2008 15:41

                  בכך שאינך מקבל תשלום עבור שעות נוספות.