פיצויים לעובד מתפטר

  • פיצויים
    ימ | 25/02/2008 01:46

    שלום הסתכלתי בתדפיס קרן פנסיה שאני משלמת מעבודה - יש חלק מעסיק, חלק עובד וחלק לפיצויים. אם אני מתפטרת ולא מאשרים לתת לי פיצויים - האם חלק הפיצויים בעצם הולך לאיבוד או שאני אקבל אותו בכל מקרה בפנסיה? דיברתי עם מנהלת כ"א בארגון - היא אמרה לכתוב מכתב התפטרות ובאיזה נוסח וישתדלו לשחרר פיצויים. יש לציין שהתיעצתי קודם בפורום איתך וענית לי שמשפטית לא מגיע פיצויים. מדובר בגוף גדול כך שלדעתי יש בכירים מעליה שמאשרים את התשלום. מה דעתך מנסיונך? תודה

    מידע נוסף:
    נוסח מכתב התפטרות

    • פיצויים לעובד מתפטר
      עו"ד רענן קריב | 25/02/2008 09:43

      דעתי היא שבהסכמה אפשר להצמיח קרניים לכלב. אם המעסיק יסכים לשלם לך פיצויים בנסיבות שעל פי החוק הוא אינו חייב לעשות זאת - זה בסדר. נסיוני מלמד שיש הרבה דוגמאות שבהן עובד שיש לו הסכם עבודה, אישי או קיבוצי, המעביד משחרר לו את כל הסכפים שהופרשו עבורו לקרן פנסיה או ביטוח מנהלים, כולל חלק הפיצויים. יותר מכך, חלק הפיצויים בכספים שהופרשו לקרן הפנסיה (6%) הוא חלק מתוכנית הפנסיה ומשיכתם תחסל את קרן הפנסיה שלך. אז אין חוק ואין נוהג כולל, אב ל אם המעסיק ישחרר לך את כל הכספים שבקרן הפנסיה הוא יעשה מעשה מקובל ורווח מאד. ואינני ממליץ לכתוב דבר מה שאינו נכון.