תשובות חלקיות

  • מה דינם של כספים שנצברו בביטוח מנהלים לאחר התפטרות מרצון?
    אלירן | 19/02/2008 23:44

    שלום למומחים, אני עובד מזה כשנה בחברת תקשורת גדולה ומסודרת. החברה מפרישה לזכותי 5% מהשכר הבסיסי לביטוח מנהלים ואני מפקיד 5% נוספים. כמו כן, כשהתחלתי עבודה החתימו אותי על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין. אני מתכנן לעזוב את מקום העבודה שלי מרצוני החופשי (כלומר, להתפטר). שאלותי: א. למיטב הבנתי, מכיוון שחתמתי על סעיף 14 מגיעים לי כספי הפיצויים למרות שהתפטרתי מעבודתי. האם כספים אלו מועברים אל ביטוח המנהלים שלי או שיועברו לי ישירות מהחברה לאחר ההתפטרות? כמו כן, האם יש לשלם מס על כספים אלו? ב. מה דינם של הכספים שהופקדו לזכותי בביטוח המנהלים? האם אוכל למשוך כספים אלו במשיכה חד-פעמית או שהאפשרות היחידה שלי לשימוש בהם היא לצרכי פנסיה? ממה שקראתי היום במוסף הכלכלה של ידיעות אחרונות כספים שיופקדו לזכותי מינואר השנה יוכלו לשמש אותי רק כקיצבה בגיל הפרישה, אבל גיל זה רחוק מאוד ממני. במקרה הטוב אספיק לצבור 10-11 משכורות בשנת 2008 והקיצבה שלי תיהיה זעירה עד כדי לא קיימת. תודה מראש על תגובתכם.

    • תשובות חלקיות
      עו"ד רענן קריב | 20/02/2008 10:12

      מקצת שאלותיך מצריכות תשובה לש יועץ פנסיוני ולא משפטן. זכאותך לפיצויים תלויה בהסכם העבודה שלך. אם נאמר שם שאת מקבל את הפוליסה בכל מקרה של סיום העבודה - זו זכותך. אם לא, אתה זכאי לחלק העובד ולחלק התגמולים. גילך הצעיר אינו מהווה שיקול. כוונת המחוקק הייתה להקים זכויות פנסיה דווקא לצעירים כמוך.