עבודה נוספת

  • איבוד זכות העובד לפיצויי פיטורים
    אליהו | 19/02/2008 20:13

    פרטי המקרה: שכיר מועסק במשרד של בעל מקצוע חופשי. בשלב מסויים השכיר החל לעבוד בנוסף על עבודתו כשכיר ,גם כעצמאי ונותן שרותים לבעל מקצוע חופשי אחר אשר דורש חשבונית ולכן פתח תיק במע"מ ומס הכנסה. במסגרת זו הוא מטפל כמו שכיר כלומר הלקוחות אינם שלו. בנוסף- החל לטפל כבעל מקצוע חופשי בעצמו במספר לקוחות משל עצמו במספר לא גדול, כאשר נזהר שלא לפנות בשום אופן ללקוחות של המעביד שלו אצלו הוא ממשיך לעבוד כשכיר ומוכן להתחייב בכל עת שלא לגזול שום לקוח או לקוח לשעבר או לקוח פוטנציאלי הנמצא בהתעניינות להתקשרות עם המעביד שלו. א. האם זהו ניגוד אינטרסים מובהק? ב. האם השכיר חייב להפסיק את פעילותו הנוספת כעצמאי לדרישת המעביד? ג.האם אי היענות לדרישה להפסקת הפעילות כעצמאי מזכה את המעביד בעילה לפטר את השכיר? ד.בהמשך לסעיף ג. האם אי היענות מזכה את המעביד בעילה לפטר את השכיר מבלי לשלם לו פיצויי פיטורים? אודה על תשובה מפורטת ככל האפשר. ואשמח גם להפנייתי לקישורים בנושא הנדון ולפסיקות ותקדימים.

    • עבודה נוספת
      עו"ד רענן קריב | 20/02/2008 09:36

      קודם כל: תשובה מפורטת והפניה לפסיקה היא חוות דעת כתובה. זהו שירות שתוכל לקבל כמקובל. אם תרצה, תוכל לפנות בפניה דחופה. במסגרת הפוום תוכל לקבל תשובה תמציתית וקצרה: התשובה נעוצה קודם כל בשאלה האם יש הסכם המונע עבודה אחרת. אם לא, א. זהוא איננו ניגוד אנטרסים אם השכיר אינו פועל תוך פגיעה באינטרסים של המעסיק; ב. רק אם יש הסכמה על כך. אם אין, והמעסיק מציג זאת כדרישה, זה עשוי להסתיים בפיטורים עקב חילוקי הדעות בין הצדדים. כפ שהשכיר לא מפר חובה כלשהיא (בהעדר הסכם בענין זה) כשהוא עובד עבודה נוספת, אין לשכיר זכות קנויה ומוגנת לעבוד עבודה נוספת. חילוקי דעות בעניין זה עלולים להסתיים בפיטורים. ג. קיבלת תשובה. ד. לא. פיטורים בנסיבות אלה הם פיטורים רגילים המזכים את השכיר בפיצויי פיטורים. כל זאת, בהנחה שהשכיר אינו פוגע במעסיק בעבודתו הנוספת.