איסור פיטורים בטיפולי פוריות

  • פיטורין בשל טיפולי פיריון
    שירה | 11/02/2008 14:42

    שלום, קראתי בתקנות עבודת נשים כי: "איסור הפיטורים אינו מותנה בוותק של העובדת במקום העבודה" אך, מצד שני עוד היה כתוב כי: "איסור הפיטורים לא יחול על מעביד , לגבי עובד או עובדת כאמור, שחלפו שנתיים מהיום הראשון להיעדרותם ע"פ חוק מעבודה אצלו או באותו מקום עבודה, לשם ביצוע הטיפולים". לא הבנתי האם רק במידה ויש לי וותק של שנתיים באותו מקום עבודה, אסור למעביד לפטר אותי ? או שזה לא מותנה בוותק שלי באותו מקום עבודה? (בהנחה שאני מביאה אישור הצהרה מהרופא שלי על טיפולי הפיריון). תודה !!!

    • איסור פיטורים בטיפולי פוריות
      עו"ד רענן קריב | 11/02/2008 15:04

      עניין השנתיים לא קשור לותק בעבודה, ונאמר במפורש שאיסור הפיטורים אינו מותנה בוותק. הכוונה להיעדרות לצורך טיפולים במשך שנתיים. אחרי השנתיים, באותו מחזור טיפולים, האיסור לא חל. שום קשר לוותק במקום העבודה.

      • במשך לשאלתי
        שירה | 11/02/2008 16:43

        תודה על תשובתך המהירה. ז"א שאם החודש התחלתי לעבוד במקום חדש ואני מדווחת למעסיק שלי שאני בטיפולי פיריון הוא לא יוכל לפטר אותי? האם מחובתי היה לדווח לו בראיון העבודה שאני בשלהיי טיפולי פיריון? המון תודות !!!

        • טיפולי פוריות
          עו"ד רענן קריב | 12/02/2008 09:22

          לשאלה הראשונה - כן. זה מה שאומר החוק.כמובן, כשהסיבה היא רק זה ולא משהו אחר. בכל מקרה אפשר לקבל היתר מהממונה על עבודת נשים אם היא משתכנעת שאין שום קשר בין הפיטורים לטיפולי הפוריות. אין עלייך חובה כזו, ואסור לקחת שיקול כזה בחשבון.