פניה דחופה

  • אי השלמת פ"פ ורכיבי שכר לחישוב פ"פ
    גילי | 10/02/2008 15:26

    שלום, אבי פוטר מעבודתו לאחר שנתיים וארבעה חודשים בהן הועסק בהסכם אישי עם שכר גלובלי. ההסכם קובע כי: 1. החברה כפופה להוראות הסכם קיבוצי כללי בדבר הנהגת פנסיה מקיפה בתעשייה מיום 4.6.79 לו שותפה מבטחים. 2. החברה תבטח 13.33% משכר היסוד מהם 5% לתגמולים ו8.33% לפ"פ (ללא א.כ.ע.) 3. לעובד לא תהיה טענה להשלמת פיצויים מעבר למופרש 4. בפרק הצהרות הצדדים בהסכם נאמר- כי החוזה הינו אישי ומיוחד ולא יחולו על העובד כל הסכם קיבוצי כללי/מיוחד/צווי הרחבה וכי העובד מאשר בחתימתו על כל זכות המוקנית לו מדח הסכם קיבוצי/צווי הרחבה כאמור. ההשתכרות לפי החוזה: בחצי השנה הראשונה - 12000, בחצי השנה השנייה - 13000 ומתום שנה - 15. בתום שנה -בונוס של 10000. החוזה קבע שרירותית כי שכר היסוד יהא 75% מהמשכורת ורק ממנו תהיינה הפרשות לפיצויים ותגמולים. 25% הנותרים, מכונים בחוזה "נלוות" ומופיעים בתלוש השכר - מחצית "אחזקת טלפון" (1875 ש"ח) והיתר "דמי ניהול (1875 ש"ח). בנוסף ישנו תשלום נסיעות קבוע של 900 ש"ח שאלותי הן - א.האם יש זכאות להשלמת הפיצויים או שההסכם הקיבוצי חל כאן ואינו מאפשר תביעת הפרשים על עליית ההשתכרות? אגב - אבי בוטח במגדל - האם ההסכם הקיבוצי חל רק על הפרשות למבטחים? ב.האם יש זכאות בגין הנלוות, שהרי ההפרדה חסרת הגיון ונועדה להקטין את ההפרשות? ג. האם יש זכאות להפרשות על בונוסים? ד. מה לגבי הפרשות בגין נסיעות? ה. האם תהייה זכאות להלנת פ"פ? ו. מה לכתוב למעביד? חופשה והבראה: 5. חופשה - 11 ימי חופשה בשנה (כולל יום בחירה) בחצי השנה הראשונה ואח"כ 15 (כולל יום בחירה) - לכמה זכאי? 6. הבראה - לפי הור' חוזר ההסתדרות עובדי המתכת, החשמל והאלק' - מהו הסכום היומי? ולכמה ימים זכאי תודה רבה מראש

    • פניה דחופה
      עו"ד רענן קריב | 10/02/2008 15:50

      הצגת עניין מורכב עם שאלות רבות. יש צורך לראות את החומר ולקבל פרטים נוספים. העניין אינו מתאים למסגרת של פורום שמטבעו מיועד לשאלות פשוטות וקצרות. תוכל לפנות בפניה דחופה ןקבלת ייעוץ, אם תרצה בכך.