ימי חופשה

  • שאלה לגבי סעיף בחוזה העבודה הקשור לחופשה שנתית
    לירון | 10/02/2008 13:43

    צהריים טובים רציתי את עזרתכם בפירוש השורה המתייחסת לחופשה השנתית שלי כפי שמופיעה בחוזה העבודה שלי: "עובד יהיה זכאי ל-12 ימי חופשה שנתית בשנת עבודתו הראשונה ול-15 ימי חופשה בשנת עבודתו השניה ומשם ואילך צבירת ימי החופשה תהיה על פי חוק לכל שנת עבודה או לחלק יחסי לגבי חלק משנת העבודה". (זה הסכם מיוחד שנעשה ביני לבין המעסיק) אני מתחיל כרגע את שנת עבודתי החמישית (אני עובד במשרה מלאה, 5 ימים בשבוע ויום שישי אחת לחודש וחצי לערך) ואם אני מבין נכון לפי החוק החל משנה חמישית אני אמור לקבל תוספת בימי העבודה. המעסיק טוען שאני כבר קיבלתי את התוספת החל מהשנה השניה ולא חיכיתי עד השנה החמישית (לפי החוק) ולכן הוא לא צריך להוסיף לי ימי חופש. המעסיק טוען שלפי החוק החל מהשנה החמישית אני אמור לקבל 14 ימי חופש ומכיוון שכבר החל מהשנה ה-שנייה ניתנו לי 15 ימי חופש , אני לא זכאי לתוספת ימים אלא רק בשנה הבאה ( השישית) אני אהיה זכאי ל-16 ימים. שאלתי היא כמה ימי חופש מגיעים לי ( או מהי התוספת שעליו לשלם) והאם המעסיק צודק בטענותיו. כמו כן - האם יש סימוכין לכך בחוק שאוכל להראות לו? תודה על עזרתכם, לירון הערת מערכת: לקריאה נוספת:חוק חופשה שנתית

    • ימי חופשה
      עו"ד רענן קריב | 10/02/2008 14:06

      אתה עובד שבוע עבודה של חמישה ימים. לפי צו ההרחבה בענין שבוע עבודה בן 5 ימים, מעסיקך צודק. קבילת מיכסה גבוהה יותר מוקדם יותר, ומאחר והחל מהשנה החמישית אתה זכא לצבירה על פי צו ההרחבה, הצבירה שקבע נכונה. צו ההרחבה פורסם בילקוט הפרסומים 3799 הש"ן, בעמ' 3858.

      • תודה על העזרה והתשובה המהירה  לת
        לירון | 10/02/2008 14:18