ביטול חוזה עבודה

  • ביטול חוזה
    חסוי | 02/02/2008 21:14

    חתמתי חוזה עבודה בשבוע שעבר. אני אמורה מחר להודיע למקום העבודה הנוכחי על התפטרות - ותוך חודש לעבור לשם. אני ממש לא שלמה עם העבודה בחברה החדשה ורוצה לדעת האם יש אפשרות לבטל חוזה לפני תחילת העבודה ומה ההשלכות. תודה

    • ביטול חוזה עבודה
      עו"ד רענן קריב | 02/02/2008 21:25

      אפשר לבטל חוזה לפני תחילת העבודה. אגב, אפשר גם לבטל חוזה עבודה אחרי תחילת העבודה. לזה קוראים התפטרות... ההשלכות? אם בביטול נגרם למעסיק החדש נזק, הוא עלול להגיש תביעה לקבלת פיצוי על הנזק. יהיה עליו להוביח את הנזק ואת הקשר הישר שבין ביטול החוזה על ידך לבין הנזק. אגב, מה היה קורה אם היית מתפטרת והמעסיק החדש היה מבטל (אגב, זה עלול לקרות)? אילו היית יכול הלהסציע על נזק הייית יכלה לתבוע. כך גם להיפך.

      • ביטול חוזה
        חסוי | 02/02/2008 21:46

        אם עברו רק יומיים מהחתימה- הם יכולים לתבוע על נזק? אם יש אפילו סיכון לזה- זה משהו שלא כדאי לעשות, לא? חשבתי לשאול את החברה לגבי אפשרות לביטול החוזה- אבל עצם השאלה עלולה לגרום בעיות אם אעבור לשם בסוף. מה אתה מייעץ לעשות? האם זהו צעד חריג לבטל את החוזה? תודה

        • ביטול חוזה
          עו"ד רענן קריב | 03/02/2008 09:19

          נשמע קלוש. רוב הסיכיים שהעניין יעבור בלי שיתעסקו איתו יותר מד. אם חתמת לפני יומיים ועכשיו תבטלי, קרוב לוודאי שהם ימשיכו הלאה ולא יתעכבו להתעסק עם זה יותר מדי, אלא אם הם עשו הכנות מיוחדות, נכנסו להוצאות והביטול גורם נזק. ושוב, עליהם הוכיח נזק כזה. ככל הנראה הם לא יעשו כלום אלא יחפשו את העובד הבא. ביטול הסכמה על תחילת עבודה אינו יותר נדיר מהתפטרות או פיטורים. איננ יכול לייעץ לך מה לעשות, כי אנילא יודע מה את רוצה. אני מצביע על הסיכונים והסיכויים המשפטיים, ורק המשפטיים. אל תשתי אותם בהתלבטוות שלך. החליטי ולכי עם ההחלטה. אם כן אז כן ואם לא אז לא, וכמה שיותר מהר.

          • המשך שאלה
            חסוי | 06/02/2008 16:38

            תודה על התשובות . בינתיים לא הודעתי להם דבר אך התפטרתי מעבודתי הנוכחית. יש לי חודש עד תחילת העבודה שם, וחשבתי לבדוק עד כשבועיים לפני התחלת העבודה שם אפשרויות נוספות והלודיע על ביטול (במידה ואמצא משהו יותר טוב)מקסימום עד שבועיים לפני ההתחלה. עלי לצייון כי זה חוזה ללא התחייבות - כך שאני גם יכולה התחיל לעבוד שם ולעזוב לאחר מספר ימים (לפי החוזה). מה עדיף מבין שתי האופציות במידה ואכן לא ארצה לעבוד שם בסןף?