פיטורים

  • פיטורין
    דליה | 01/02/2008 10:41

    האם במקרה פיטורין המעביד צריך לשלם על ימי מחלה שלא נוצלו ? שאלה נוספת: אני מוגדרת לעבודה של 8 שעות ביום. בפועל אני עושה פחות (7.5) שעות. האם בעת פיטורין המעביד יכול לדרוש ממני תשלום על הזמן שחסר ?

    • פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 01/02/2008 11:07

      1. פדיון ימי מחלה בלתי מנוצלים הוא זכות נדירה ביותר הניתנת בדרך כלל לעובדים הפורשים לפנסיה על פי הסכמים קיבוציים או לעובדי השירות הציבורי הפורשים לפנסיה.אין פדיון ימי מחלה על פי חוק דמי מחלה. 2. חצי השעה הנוספת היא הפסקה הניתנת על פי הוראת חוק שעות עבודה ומנוחה, ואם את רשאית לצאת ממקום העבודה בעת ההפסקה היא על חשבונך.

      • פיטורים
        דליה | 01/02/2008 12:41

        אולי לא הסברתי את עצמי נכון. אני עובדת 7.5 שעות נטו ומתוך זה אני לוקחת חצי שעה הפסקה (בתוך מסגרת העבודה), אז עדיין חסר לי זמן כל יום (חצי שעה). האם הוא יוכל להחייב אותי עליה ? (אני שוב מזכירה כי אני מחוייבת לעבוד כל יום 8 שעות).

        • פיטורים
          עו"ד רענן קריב | 01/02/2008 15:27

          לא כתבת אם את מקבלת תשלום על השעות בהן את לא נמצאת. אני מניח שאורך יום העבודה שלך נקבע באישור המעסיק. ועוד שאלה: האם המשורת גלובלית? כלומר, האם את מקבלת שעות נוספות כשאת עובדת מעבר למיכסה? כי אם את לא מקבלת תשלום, אין מה לגבות. ואם את מקבלת משכורת חודשית עבור העבודה שלך ומשך הזמן שאת בעבודה מאושר על ידי המעסיק, ממילא לא עשית כל רע. מאד לא סביר להניח שהמעסיק יגבה ממך את השעה הנוספת, אלא אם יוכיח שרימית אותו או שטעה בתום לב ולא היה מודע למשך הזמן שאת נמצאת בעבודה.

          • פיטורים
            דליה | 02/02/2008 11:01

            בקשר לשאלותיך: אני מקבלת משכורת גלובלית על 8 שעות בלי שעות נוספות. כלומר יש תשלום על השעות שאני לא נמצאת. אף פעם לא נתבקשתי להשלים שעות שחסרות. כי אם אסכם את כל הזמן שלא הייתי במשך 5.5 שנים שאני עובדת שם - יכול להיות שחסר לי חודש או יותר של עבודה. האם נראה לך שאחוייב ?

            • משכורת
              עו"ד רענן קריב | 02/02/2008 12:22

              לפי תיאורך, את מקבלת משכורת חודדשית על יום עבודה בן 7.5 שעות. העובדה שת עובדת כך 5.5 שנים מבלי שהמעסיק אומר משהו משמעותה שזה הסכם העבדוה שלך. לכן הסיכוי שידרוש את הכסף קלוש, והסיכוי שערכאה שיפוטית תחייב אותך לשלם אותו עוד יותר קלוש.