קביעת שכר חד צדדית

  • האם מותר למעביד לשנות הסכם עבודה בצורה חד צדדית
    זיו | 31/01/2008 18:23

    לפני חודש (דצמבר 07) ערכתי הסכם עבודה חדש בעל פה עם הבוס שלי , סיכמנו שהיקף ימי העבודה שלי יגדל וכך גם השכר לאחר כחודש (למעשה היום) הודעתי לבוס שלי על התפטרות עקב הרעת תנאים ושאינו עומד בתנאים שהבטיח לי וכו', נתתי הודעה מראש ואף מספיק זמן כדאי למצוא לי מחליף וכו'. הבוס שלי התעצבן ואמר לי שאני מפר את ההסכם ולכן הוא יחשוב ויחליט כמה כסף מגיע לי?????!!!!! אני חושב שהוא חוצפן וזה גם לא חוקי! האם הוא יכול לטעון שהפרתי הסכם ולכן לקבוע עלפי דעתו בלבד וללא הסכמתי את השכר שלי על חודש שלם שכבר עבדתי? כלומר לשערך את השכר שלי בדיעבד

    • קביעת שכר חד צדדית
      עו"ד רענן קריב | 31/01/2008 19:22

      אם יש לך הסכמה על גובה השכר והמעסיק מפר את ההסכמה יש לך עילת תביעה נגדו. העובדה שההסכמה היא בעל פה תקשה עליך להוכיח, כי אם אין לך עדים או הקלטה זו תהיה מילה שלך מול מילה שלו. התפטרות עקב הרעת תנאים היא משהו שעושים אחרי שמתייעצים ולא לפני. קרוב לוודאי שפגעת בזכויותיך בפעולתך הפזיזה שנעשתה בשיטת "נעשה ונשמע": קודם עושים, אחרי כן שואלים... חבל.