הודעת מוקדמת בהתפטרות

  • הודעה מוקדמת בהתפטרות
    איתן | 28/01/2008 09:24

    קראתי בפורום הנהדר הזה מספר פניות בנושא התפטרות והודעה מוקדמת ורציתי רק לחדד את הנקודה הבאה. אני עובד במקום העבודה הנוכחי 3 חודשים (14.10.07) תחת חוזה אישי, שבו מחוייבים הצדדים להודעה מוקדמת של 30 יום בשנה הראשונה, ו-60 יום בשנה השניה. הגשתי מכתב התפטרות ביום 23.01.08 ובו הודעתי על מועד עזיבתי 23.02.08, 30 יום מיום ההודעה. אני הצעתי למעסיק שלי לוותר על ימי ההודעה המוקדמת תוך ויתור על שכרי וכל המשתמע מכך. יתרה מכך, הצעתי לו שאעמיד את עצמי לרשותו כל אימת שיזדקק לצרכי חפיפה או נושאים אחרים, על חשבון זמני הפרטי וללא שום תמורה מצידו. עכשיו אני רואה בפורום כאן, שבעצם אינני מחוייב ל-30 הימים, אלא על פי החוק אני יכול להסתפק ב-4 ימי הודעה בלבד (יום לכל חודש עבודה). האם זה נכון? אם אקום ואלך ביום החמישי, האם אני חשוף לתביעה כלשהי מצד המעסיק? כאמור אני מצידי מוותר על כל מה שכביכול מגיע לי בתקופת ההודעה. תודה על עזרתך בנושא. מקום העבודה הוא פרטי.

    • הודעת מוקדמת בהתפטרות
      עו"ד רענן קריב | 28/01/2008 09:54

      התשובות לשאלותיך הן כן וכן. האם אתה חייב הודעה מוקדמת של 4 ימים בלבד? כן. זה מה שמחייב החוק, ואם 30 יום פוגעים בך אינך חייב לתת הודעה מוקדמת יותר ארוכה ממה שמייב החוק. האם אתה חשוף לתביעה מצד המעביד? כן. כי יש לך חוזה והוא בהחלט עשוי להגיש תביעה ולבקש שבית הדין יאכוף את החוזה, בעיקר אם נגרם לו נזק. סיכוייו אינם גבוהים במיוחד, בעיקר אם תראה שההודעה המוקדמת המוארכת פוגעת בך. בכל מקרה לא מומלץ שפשוט תקום ותלך.עדיף שתדבר איתו, תסביר לו שבדקת את העניין ושאתה נותן את ההודעה המוקדמת החוקית. אולי תתן עוד יומיים אם יש צורך. הסנקציה המיידת היא העדר תשלום על תקופת ההודעה המוקדמת, תשלום שממילא התכוונת לוותר עליו.

      • תודה מקרב לב.  לת
        איתן | 28/01/2008 09:59