ביטול פיטורים

  • פיטורין
    שי | 25/01/2008 12:06

    קיבלתי ביד מכתב פיטורין בתאריך 08\1\15 לסוף החודש לאחר שבוע התקשר אלי המעסיק והודיע לי על ביטול הפיטורין האם הוא יכול לעשות זאת ? מה קורה עם הפיצויים שלי?

    • ביטול פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 25/01/2008 13:08

      כשצד מוסר הודעה - התפטרות או פיטורים - ההודעה נכנסת לתוקף מייד, ויישומה נדחה לסוף ההודעה המוקדמת. צד יכול לחוזר בו מהודעתו רק בהסכמת הצד השני. כלומר - מעסיקך יכול לבטל את הפיטורים רק אם אתה מסכים לכך. אם אינך מסכים - הפיטורים בתוקף ועליו לשלם לך את פיצויי הפיטורים. אגב, אם אתה עובד מעל שנה (שרק אז אתה זכאי לפיצויים), מדוע ההודעה בת שבועיים ולא חודש?