הרעה בתנאי העבודה

  • סטטוס
    אסתר | 24/01/2008 12:13

    שלום לך אני עובדת במוסד מסודר,מאוד מרוצה מהעבודה מפני שלמזלי הטוב קובלתי את העבודה לפני מס' שנים ,ועוד 5 שנים אני בת 60,אני עובדת משרה מלאה עם כל התנאים הסוציליים,הבעיה מתחילה כשהחליטו לקצץ במשרות אחרי דין ודברים מנהלת המחלקה שלנו הצליחה לצמצם את מס' המשרות המיועדות לפיטורין למעט מאוד,בסופו של דבר היא כמובן הגיעה אלי וצימצמה את משרתי לחצי ,בטענה שאני לא נושאת תעודה מקצועית או תואר כלשהו,הטענה הזאת מאוד מאוד פגעה בי ,מפני שאני עובדת טובה מאוד כשרונית ויודעת את כל העבודה ,מה עוד שמשכורתי היא משכורת מינימום ,אינני מזלזלת בעובדים שיש להם תואר ויותר מזה,אבל ידוע שאלה שנושאים את התארים לא כולם כמובן לא יודעים לעבוד,,,ידוע לי שהמנהלת מעריכה עובדים עם תואר ומזלזלת באנשים שאין להם תואר,בחוסר ברירה אני אצמצם את משרתי כפי שהיא דרשה זה עדיין לא סופי,עד שתקבל תשובה סופית מההנהלה,אני מבינה שכניראה זה חוקי הפיטורין ,ובעדיפה להוריד מהלא מקצועיים למרות עבודתינו המסורה,מה דעתך כיצד עלי להגיב לטענה של הבוסית,או איך עלי להרגיש באוירה כזאת איך אמשיך לעבוד עם חיוך תודה לך

    • הרעה בתנאי העבודה
      עו"ד רענן קריב | 24/01/2008 12:28

      קודם כל, אם את רוצה יעוץ בעניין ההרגשה והחיוך שלך, פני לפסיכולוג. אני יכול לומר לך שמה שמנסים לעשות לך הוא הרעה מוחשית בתנאי העבודה, ואת זכאית להתנגד לכך, ואם ייכפה עליך הדבר תוכלי או לתבוע את השבת המצב לקדמותו או להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים, אחרי שתתריעי על ההרעה ותדרשי את תיקונה. אין שום משקל לעניין התואר האקדמי אצל מי שעובדת מספר שנים. קחי בחשבון שאם תביעי התנגדות יש גם אפשרות שיפטרו אותך, כמובן עם זכאות לפיצויי פיטורים. ואת כל זה אמרתי בלי לדעת מה המערכת ההסכמים אצלכם.