עובדת עיריה

  • סייעת
    שרי | 17/01/2008 19:20

    שלום רב אני בחורה עם תואר ראשון ובגלל אילצים משפחתיים אני נאלצת לעבוד כסייעת פדגוגית עם ילדה עם פיגור שכלי כבד , אני עובדת עיריה כבר 4 שנים, הילדה גם חולת אפילפסיה, בזמן התקפים אין אחות בבית ספר ואז מוטלת עלי מטלה לטפל בה, פניתי מספר פעמים לעיריה אבל נתקלתי בקיר אטום. לפני כשבוע האם באה אלי בשאלה האם הילדה נפלה בבת ספר וכתוצאה מזה נשברה לה שן, הנפילה לא היתה בבית ספר כמו כן לא היה לי ידוע על נפילת הילדה, אלא רק ביום ראשון האם פנתה אלי בשאלה האם זה קרה במסגרת בית הספר. כתוצאה מהאירוע הזה יזמתי פגישה עם מנהלת כח אדם בבקשה להעביר אותי מהתפקיד, האם העיריה יכולה לפטר אותי בגלל בקשתי לעבור מהתפקיד אחרי 4 שנים או שהם אמורים למצוא ליח מקום חלופי. אודה לך על התשובה וההנחיה שלום וערב טוב שרי

    • עובדת עיריה
      עו"ד רענן קריב | 18/01/2008 09:22

      לא כתבץ מה בסיס ההעסקה שלך. אם את עובדת על פי חוקת העבודה לעובדי הרשויות המקומיות זה מצב אחד. אם יש לך חוזה אישי זה מצב אחר.בכל מקרה המעסיק אינו חייב להעביר אותך, והתשובה הראשונה בכל מתכונת ההעסקה יכולה להיות פשוט לא. מעבר לכך ישצורך בפרטים הנ"ל.נסי לפנות לועד העובדים ובקשי את סיועו.

      • סייעת
        שירי | 18/01/2008 09:54

        שלום רב בתשובה לשאלתך הרי אני עובדת לפי חוקת עובדי העיריה, אני לא עובדת לפי חוזה אישי, שאלתי היא האם יש לעיריה זכות לפטר אותי אחרי 4 שנים שמלאתי את תפקידי נאמנה. תודה שרי

        • פיטורי עובד עיריה
          עו"ד רענן קריב | 18/01/2008 14:22

          אינני יודע אם יש לך קביעות או לא.אם כן, אי אפשר לפטר אותך בלי הליך פיטורים על פי חוקת העבודה, שיקדם לו שימוע במועצת העיריה. העצה הטובה ביותר שאפשרלתת לך במצבך היא לפנות לועד העובדים, ואם אין לך מענה להסתדרות המעו"ף במועצת הפועלים שבמקום מגורייך או עבודתך(אם זה לא אותו מקום).