התפטרות בנסיבות המזכות בפיצויי פיטורים

  • פיצויי פיטורין
    שלי | 06/01/2008 20:28

    אני עובדת באותו מקום עבודה עבר שלוש שנים. לפני כשנה נודע לי שהגיעו לי תשלומים עבור שעות נוספות. פניתי למעסיקי שוב ושוב אך ללא הועיל, מעסיקי טענו שבמידה ואגיש את התביעה אפוטר. אני חייבת לציין כי לאחרונה המצב בעבודה נעשה בילתי נסבל והיחס מכפיר ואני מרגישה שבגלל שהם יודעים שהם "חייבים" לי הם מתנהגים כך. אם אתפטר בגין כל אלה האם אהיה זכאית לפיצויים?

    • התפטרות בנסיבות המזכות בפיצויי פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 07/01/2008 12:15

      על פי תיאורך נראה שאת יכולה להתפטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים. עלייך להתריע בכתב על היחס כלפייך ועל הפגיעה בזכויותיך לגמול שעות נוספות, ולהודיע שאם לא יתוקן המצב - תתפטרי ותהיי זכאית לפיצויי פיטורים. עליך לדעת שבדרך כלל צריך לנהל משפט לפני שמקבלים את הפיצויים. אבל על פי דברייך, אם תדרשי או תגישי תביעה לגמול שעות נוספות - תפוטרי. במצב זה אין ספק שתהיי זכאית לפיצויי פיטורים, אבל אלה יהיו גם פיטורים שלא כדין, שאפשר יהיה לבטלם באמצעות בית הדין. עכשיו תחליטי מה את רוצה יותר: לעבוד שם או לקבל פיצויים...