זכויות עובד ברשות מקומית

  • זכויות עובד רשות מקומית
    בחורה | 04/01/2008 23:05

    ערב טוב , עבדתי באחת מרשויות המקומיות על תקן עובד סטודנט ( במהלך לימודיי האקמים ) תקן שנוצר על מנת לא להעניק לאחר תקופה קביעות . נאלצתי לעבוד עפ"י דרישות המעסיק ימי ערבי שישי, שבת , חגים וכו'. יש לציין כי במחלקה בה עבדתי העובדי חולקו לשתי קבוצות הקבועים ( עובדי הרשות המקומית) והסטודנטים, העבודה הייתה זהה לכולנו. לאחר שנתיים בהם עבדתי בתפקיד הוברר כי הרשות הייתה אמורה להעניק לעובדים בימי שבת וחגים יום חופש על כל משמרת . על התקופה הרטרואקטיבית העובדים הקבועים קבלו החזר בכסף ואילו לסטודנטים לא שולם ולו לא שקל אחד . אבקש את עזרתכם למי עלי לפנות על מנת לעמוד על זכויותי ולקבל כספים שמגיעים לי עפ"י חוק . על פניו זה נראה לי כהפליה בוטה ורמישת זכויות האדם , לא יעלה על הדעת כי רשות שלטונית במדינת ישראל תעשה דין עצמי ותפר זכויות עובדיה באופן בלתי שוויוני ע"י הפרה בוטה של זכויות אדם והפליתם . מה דעתכם ? למי עלי לפנות וכיצד ? מודה מראש לכל המסייעים . שבת שלום

    • זכויות עובד ברשות מקומית
      עו"ד רענן קריב | 05/01/2008 11:04

      שאלה: אתה רוצה למצות את זכויותיך או לתקן את העולם? כי תיקון העולם אינו משהו שקל לעשות באמצעות בתי הדין לעבודה. לא בלתי אפשרי, אבל מסובך. האם היית חתום על חוזה אישי? אם לא - פנה לועד העובדים ברשות המקומית. אם כן - כנראה שעליך להגיש תביעה ובה לתבוע את מה שלא שולם לך. מה טענתך? כסף שלא קיבלת או "רמיסת זכויות האדם והשפלה"? כי בבית הדין לעבודה, כסף יותר קל לקבל מכבוד...

      • בוודאי שאני רוצה את הכסף
        בחורה | 05/01/2008 11:23

        כמובן שאני מעוניינת לקבל את הכסף , הבעיה שועד העובדים באותה הרשות מכור להנהלה וליושב בראשה , כאחת שעבדה שם , מכירה את הנפשות הפועלות , וכן את רמת השחיתות שחוגגת שם . הייתי חתומה על חוזה העסקה אישי ואין לי מושג מה רשום שם , נניח ואכן מוזכר סעיף המקנה להם את האפשרות לא לשם לסטודנטים על שבתות וחגים האם זה תקני ??? האם הסעיף במידה והוא קיים אינו מנוגד לחוק??

        • חוזה עבודה המנוגד לחוק מגן
          עו"ד רענן קריב | 05/01/2008 11:34

          אם חוזה העבודה שלך כולל סעיפים המנוגדים לחוק שעות עבודה ומנוחה (למשל), סעיפים אלה אינם תקפים. את כותבת שהיית חתומה על חוזה אישי. לא אחראי לייעץ לך בלי לקרוא את כולו. לא כתבת מתי עבדת שם וממתי את לא עובדת, יש לזה משמעות לצורך התיישנות. נראה שיש צורך בהתייעצות מפורטת יותר, אין כאן שאלה פשוטה שעליה ניתן להשיב. תוכלי לפנות לעורך דין מאלה ששמותיהם מפורטים באינדקס שבשער האתר.