התפטרות לצורך טיפול בילד

  • התפתרות לאחר לידה
    איל | 04/01/2008 22:35

    שלום , אישתי ילדה לפני 7 חודשים , לאחר 3 וחצי חודשים חזרה לעבודה אני שוקל להתפטר מהעבודה שלי ומעוניין לדעת האם אני זכאי לפיצויים מלאים . כמובן התפטרות כדי טיפול בילד , לאחר כמה זמן אני יכול לחזור ולעבוד במקום עבודה חדש ללא כל הגבלה ? ומבלי לפגוע בזכות לקבלת הפיצויים .

    • התפטרות לצורך טיפול בילד
      עו"ד רענן קריב | 05/01/2008 10:58

      עובד רשאי להתפטר לצורך טיפול בילד כמ עובדת שילדה, בתוך 9 חודשים מהלידה, ובתנאי שבת זוגו לא ניצלה את הזכות. התפטרות זו היא בזכאות לפיצויי פיטורים מלאים. תנאי נוסף הוא שבת הזוג מועסקת באותו מקום עבודה לפחות 6 חודשים לפני ההתפטרות. החוק אינו קובע מתי נפסק המצב של "לצורך טיפול בילד", ויש להניח שמדובר בסדר גודל של שנה לערך. שים לב: מותר לך לעבוד אחרי התפטרות כזו, ובלבד שהעבודה החדשה היא בתנאים המקלים עליך את הטיפול בתינוק: מקום קרוב יותר, פחות שעות וכד'.