חוזה עבודה

  • עידכון שכר
    אריאל | 03/01/2008 14:37

    שלום, לפי חוזה העבודה שלי מול המעסיק נאמר שבתום שנה מיום החתימה יתקיים דיון שכר. הכל טוב ויפה עד שהודעתי להם שאני יוצא לחופשת לידה (חופשת לידה לגבר כ 6 שבועות) מאמצע פברואר שזה עוד חודש וחצי.ולכן הם הודיעו לי שדיון השכר ידחה לאחר חזרתי מחופשת לידה,וככה נוהגים עם נשים שיוצאות לחופשת לידה. שאלתי היא האין הם מפירים חוזה , מה שמאלץ אותי לשקול שוב אם בכלל לצאת לחופשת לידה. תודה מראש

    • חוזה עבודה
      עו"ד רענן קריב | 03/01/2008 18:40

      קודם כל, לא כתבת מתי תימלא שנה לתחילת עבודתך. אם במהלך חופשת הלידה, ממילא אין משמעות לדיון השכר עד אחרי חופשת הלידה, כי במהלך חופשת הלידה אין זכאות לשכר. אם קודם לכן, נראה שיש כאן הפרת הסכם וגם פגיעה בך, כי השכר החדש אמור להיום חלק מהשכר הקובע לצורך דמי הלידה שמשלם המוסד לביטוח לאומי. אתה יכול לשקול שוב את יציאתך לחופשת לידה, ואתה יכול להתריע בפני המעסיק על הפרת ההסכם, וגם לתבוע את קיום חוזה העבודה שלך.