פיצויי פיטורים

  • תשלומי בונוס בחישוב לפיצוי פיטורין והודעה מוקדמת
    דנה | 02/01/2008 23:35

    שלום אני עובדת בחברת תקשורת ולארחרונ פוטרתי מעבודתי לאחר שנה וחצי. תחילת עבודתי היתה בתור נציגת שירות ועל תפקיד זה חתמתי את חוזה ההתקשרות, אך במהלך ה-10 חודשים האחרונים הפכתי לנתיגת שירות מוכרת, שמקבלת תשלום בסיס +בונוסים- הבונוסים מבוססים על תפוקתי האישית- להלן כמות המכירות באותו החודש ויכולים להגיע עד ל-3200 ש"ח. אציין כי סכומי הבונוסים לעיתים יותר גבוהים מהתשלום החודשי השעתי שאני מקבלץ(אני סטודנטית המשכורת שלי לפי שעות עומדת על 2500 ש"ח והבונוס שמתווסף מכפיל לי את השכרו וכמובן שהוא חלק ניכר מהשכר) כרגע אחרי שפוטרתי החברה לא מוכנה לשלם לי פיצוים והודעה מוקדמת כולל הבונוס- אלא רק לפי השעות!!! כביכול חצי משכורת. הם מסתמכים על סעיף שחתמתי בתחילתץת עבודתי שהבונוסים לא יכללו לפיצוי הפיטורין ואני מוותרת על כל תביעה בנושא. א. האם סעיף כזה הוא חוקי בכלל? ב. בהתחש בזה שהבונוס הוא חלק ניכר מהמשכורת- האם הוא לא צריך להיות חלק מפיצויי הפיטורין. אציין שהתחלתי לקבל בונוסים ב-10 חודשים האחרונים. תודה דנה מידע נוסף: חישוב פיצויי פיטורין

    • פיצויי פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 03/01/2008 12:18

      כאשר חלק מהשכר מבוסס על קיבולת, כלומר על תפוקת העובד, יש לכלול אותו בשכר לצורך פיצויי פיטורים. כינוי התוספת "בונוס" באה להסוות עובדה זו. בונוס זה דינו כדין עמלות מכירה של סוכנים, למשל, או פרמיית תפוקה של פועלי ייצור, וכולם כלולים בשכר לצורך פיצויי פיטורים. לכן הסעיף אינו חוקי ואינו תקף, וה"בונוס" צריך להיכלל בשכר לצורך פיצויי פיטורים.

      • תודה על התשובה המהירה- שאלה נוספת לענין זה
        דנה | 03/01/2008 14:15

        תודה על התשובה... למקרה הספציפי ששאלתי היא מספקת ביותר, אך אסבך קצת את העלילה. מה קורה לאדם שעובד לפי המתכונת הזו כבר כמה שנים, שכר שעתי +בונוס- והביטוח מנהלים אליו הוא מפריש כספים- נלקח באופ ן יחסי גם מהעובד וגם מהמעסיק רק מהשכר השעתי- ולא מהבונוס. האם גם אז אני אוכל לבוא בדרישה למלוא פיצויי הפיטורין, כאשר המעסיק יאמר לי שכבר כמה שנים הוא מפריש לביטוח מנהלים, רק מהשכר הרגיל ולא מהבונוסים? תודה

        • הפרשת כספים לביטוח מנהלים
          עו"ד רענן קריב | 03/01/2008 18:31

          הבעיה איננה םיצויי הפיטורים. אם הורשו כספים לחלק הפיצויים על פי שכר חלקי, יהיה על המעסיק להשלים את החסר עם הפיטורים. הבעיה היא בחלק התגמולים המורכב מחלק מעביד וחלק עובד, ושם יש לבצע השלמה. את הדרישה יש להציג, ולברר עם חברת הביטוח כמה ניתן להשלים כספים רטרואקטיבית ואיך. אם לא ניתן - יש לשלם את הסכום לידי העובד כפיצוי.