בונוס - חלק מהשכר

  • בונוס
    ב.ב | 01/01/2008 20:22

    המעסיק מוסיף לי במשכורת בונוס מידי חודש בחודשו בסך 500 ש"ח קבוע האם הסכום הנ"ל יכול להחשב לי כמשכורת בחישוב לפנסיה?

    • בונוס - חלק מהשכר
      עו"ד דרור חייק | 02/01/2008 08:31

      שלום רב, 1. אם הבונוס משולם על בסיס חודשי קבוע ובסכום קבוע הוא למעשה חלק מהשכר לכל דבר ועניין, ועל כן יילקח בחשבון בעת חישוב השכר לפנסיה או לפיצויי פיטורים. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • אז למה אחזקת רכב לא נכלל
        דודו | 02/01/2008 09:20

        אז למה אחזקת רכב לא נכלל בחישוב הפנסיה ?

        • רכיבי שכר לפנסיה
          עו"ד דרור חייק | 02/01/2008 12:58

          דודו שלום רב, 1. לא כל רכיב בשכר נכלל לצורך חישוב השכר לפנסיה. 2. תשלומים כגון הבראה, מחלה, החזר נסיעות, אש"ל וכו' אינם נחשבים אלא רק השכר והתוספות המחלקתיות או המקצועיות הקבועות. 3. השאלה שנשאלת היא כזו - האם התשלום משולם בכל מקרה או שהוא מותנה? 4. במצב של אחזקת רכב התשלום מותנה שכן אם אין לך רכב או שבאת לעבודה ברגל לא תקבל החזר נסיעות או אחזקת רכב. 5. לעומת זאת העובדת ששאלה את השאלה מקבלת בכל מקרה את הבונוס של ה-500 ש"ח, וזו למעשה דרך "מתחכמת" של המעסיק לשמור על שכר יסוד נמוך בעוד שה-500 ש"ח הם למעשה חלק מהשכר. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד