פיצויי פיטורים

  • פיצויי פיטורין
    אריאלה | 01/01/2008 19:34

    עבדתי במוקד טלפוני3 שנים- העובדה היתה כל יום מ3 בצהריים עד 11 בלילה. 1. כמה חודשים לפני עזיבתי הודיעו לכל העובדים בכתב שלא ישלמו לנו יותר על ימי עבודה בערבי חג (שבהם לא עבדנו מכיוון שהחג נכנס בערב בזמן שעות העבודה שלנו) אלא רק על ימי החג עצמם - לא ניתנה לנו אפשרות לעבוד בשעות חלופיות בערב חג כי הודיעו לנו שמקום העבודה יהיה סגור. 2. עבדתי במחלקה תמיכה טכנית אולם כמה חודשים לפני עזיבתי הודיעו לי שמעברים אותי למחלקת כספים עקב שינויים ארגוניים - דבר שגרם לי סבל רב עקב שינוי באופי העבודה שלי. 3. עקב ניתוח החסרתי 3 ימי עבודה- הבאתי אישור רפואי מהרופא המנתח על נייר רשמי של בית החולים בו עברתי את הניתוח אולם במקום עבודתי סירבו לקבל את האישור בטענה שהוא צריך להיות הקופת החולים שלי. לכן כעבורכמה ימים הבאתי אישור רפואי מרופא קופת החולים שלי. במקום עבודתי סירבו לשלם לי על ימי המחלה בטענה שתאריך ההדפסה של האישור הרפואי חייב להיות יום אחרי שחזרתי לעבודה. עקב סיבות אלו ועוגמת הנפש הרבה התפטרתי מרצוני ממקום העבודה. השאלה שלי היא האם אני זכאית לדרוש פיצויי פיטורין . יש לי מסמכים המעידים על הרעת התנאים בעבודה שלי- אך מעולם לא ערערתי על כך בזמנו עקב פחד שיפטרו אותי. יש לי מסמכים המעידים על סירובם לשלם לי על ימי מחלה ועל כך כן ערערתי רשמית. כמו כן בבקשת ההתפטרות הרשמית שלי ציינתי שסיבת העזיבה היא מחלה - עקב ניתוח שעברתי בידי ומנע ממני עבודה מאומצת אך מעולם לא הוצע לי תפקיד אחר בחברה.

    • פיצויי פיטורים
      עו"ד דרור חייק | 02/01/2008 08:39

      אריאלה שלום רב, 1. לצערי פנית לייעוץ רק לאחר שהתפטרת ואופן התנהלותך יקשה מאד על קבלת פיצויים. 2. כאשר עובד מתלונן על הרעת תנאים עליו לתת הודעה בכתב בעניין זה, ולתת למעסיק אפשרות לתקן את הרעת התנאים. 3. את לא הודעת בכתב, ויותר מכך - הודעת שאת מתפטרת עקב מחלה. 4. אם מעסיקך לא ישלם לך פיצויים, תצטרכי להסביר בבית משפט שלא התפטרת עקב המחלה אלא עקב הרעת תנאים, אשר לא נתת לגביהם התראה. 5. כלומר - נקודת המוצא שלך מאד בעייתית. 6. יחד עם זאת, גופים עסקיים גדולים בדר"כ נותנים פיצויים גם למי שעוזב מיוזמתו, במלואם או בחלקם. 7. כמו כן, איני אומר שסיכוייך במשפט אפסיים - הם קיימים וסביר שאם תתבעי גם יתפשרו אתך - אבל אין זה הולך להיות פשוט. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד