היקף משרה

  • היקף משרה
    דוד | 01/01/2008 11:10

    אני עובד בהיקף משרה משתנה מפעם לפעם על פי שעות. שאלתי: המעסיק שלי מבקש להפסיק את עבודתי למספר ימים בטענה של ירידה בעומס העבודה. האם זה מקובל?

    • היקף משרה
      דוד | 02/01/2008 09:18

      ממתין לתשובתך תודה

      • היקף משרה
        עו"ד דרור חייק | 02/01/2008 13:03

        דוד שלום רב, 1. אסור כעקרון למעסיק לפגוע בהיקף המשרה, וזו הרעת תנאים המזכה בפיצויי פיטורים. 2. זהו החוק - אבל יש גם מציאות כלכלית, ובפועל לעסקים רבים יש עליות ומורדות מבחינת היקף העבודה, ועובד שהוא פעמים רבות חלק בלתי נפרד מהעסק הוא גם חלק מעליות ומורדות אלו. הוא מקבל בונוסים בהצלחות ונדרש לגלות הבנה וסבלנות בימי קושי. 3. אם בסך הכל מדובר בכמה ימים ללא עבודה כדאי לחרוק שיניים, אם מדובר בתקופה משמעותית אין מה להישאר באותו מקום. 4. זאת ועוד, עובד גלובלי אינו עובד רק כשקוראים לו, אלא שכרו אמור להשתלם כל חודש ומעסיקו צריך לדאוג לו לעבודה, אין עבודה - המעסיק מוזמן לפטר את העובד או לשלם לו שכר מלא גם בימים בהם אין עבודה. 5. אין מצב ביניים של עובד היושב בבית ולא משולם לו שכר כי אין עבודה, זוהי חופשה יזומה ללא תשלום ואתה זכאי לשכר מלא עבור ימים אלו או להתפטר. 6. אך שוב אני מדגיש, אם מדובר במספר ימי בלבד אין צורך לצאת למלחמה על זה - אני בטוח שמעסיקך יעריך את סבלנותך. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד