פיצויי פיטורים בהתפטרות יולדת

  • פיצויי פיטורין לאחר תום חופשת הלידה
    כרמית | 31/12/2007 14:42

    עבדתי שנתיים בסניף בנק (רוב הזמן בסניף קבוע המרוחק כ- 10 ד' נסיעה מביתי) דרך חברת כ"א. לאחר השנתיים יצאתי לחופשת לידה. בתום חופשת הלידה, קיצצו בשעות העבודה בסניף בו עבדתי ולכן לא היה לי מקום לחזור אליו. לאחר כחודש, הציעה לי החברה לעבוד בסניף המרוחק כ- 45 ד' נסיעה מביתי (כאשר ישנם ימים מפוצלים - ארוכי שעות...) וסרבתי בטענה שזו הרעה בתנאי עבודתי ואיני יכולה מפאת בתי שרק נולדה 3 חודשים קודם לכן. נכון להיום, אחרי חודשיים מתום חופשת הלידה אני עדיין ביחסי עובד-מעביד עם החברה, אך יושבת בבית ללא עבודה וברצוני להתפטר. (לא אישרו לי חל"ת מפני שחסר לי שבוע עבודה אחד וע"מ להשלימו אני צריכה לעבוד בכמה סניפים שונים ולאורך יותר משבוע - לא בהכרח יהיו לי שעות בשבוע אחד). האם אני זכאית לפיצויי פיטורין למרות שלא חזרתי בפועל לעבודה?

    • פיצויי פיטורים בהתפטרות יולדת
      עו"ד רענן קריב | 31/12/2007 16:52

      התשובה חיובית. את זכאית להתפטר לצורך טיפול בילד, כאשר מרחק הנסיעה לעבודה אחרי הלידה רחוק מדי ומקשה עלייך. גם אם תעביד במקום יותר קרוב או עם שעות עבודה המקלות עלייך את הטיפול בתינוקך - עדיין תהיי בסטטוס של זכאית. מזל טוב.